6 mobiilisovellusta valokuvausharrastajalle


© Shutterstock

6 mobiilisovellusta valokuvausharrastajalle

Teimme listan Android- ja iOS-laitteille tarkoitetuista valokuvaussovelluksista. Niiden myötä kännykkäkamera monipuolistuu ja tehosteita tulee lisää, ja lisäksi sovellukset auttavat tavallisella kameralla kuvaamisessa.

maanantai 8. tammikuuta 2018 teksti Kristoffer Engbo

1: PhotoPills

Tästä sovelluksesta on apua ja hyötyä tavallisella kameralla kuvattaessa. Se näyttää, mistä suunnasta aurinko paistaa minäkin ajankohtana ja mihin kellonaikaan sininen hetki ja mahdollinen kultainen hetki ajoittuvat minäkin päivänä. 

PhotoPills osaa kertoa otettavan kuvan syvyysterävyysalueen kameran, polttovälin, himmenninaukon ja tarkennusetäisyyden perusteella – muutamia sovelluksen ominaisuuksia mainitaksemme.

PhotoPills maksaa iOS-käyttäjille 11 euroa Android-käyttäjille 10 euroa, ja se on ladattavissa täältä.

2: Lightroom CC

Lightroomin uudessa mobiiliversiossa on paitsi runsaasti kuvankäsittelymahdollisuuksia myös kamera, jolla voidaan ottaa raakakuvia, mikäli puhelin pystyy tähän, sekä säätää ISO-herkkyyttä ja suljinaikaa. 

Lightroom CC myös synkronisoi rekisteröityneiden tilausasiakkaidensa kuvat automaattisesti tietokoneeseen ja tablettiin pilven kautta. 

Sovellus sinänsä on ilmainen, ja se on ladattavissa täältä.

Lue myös: Hyviä kuvankäsittelysovelluksia mobiililaitteisiin

3: RNI Films

Analogiaikoina riippui käytettävästä filmityypistä, miltä valmis kuva näytti sävyjensä puolesta. Jotkut filmit tuottivat voimakkaan kylläisiä värejä, kun taas jotkut toistivat ihonsävyt luonnollisesti, ja eri mustavalkofilmeillä oli myös omat sävytyylinsä. 

Really Nice Imagesin RNI Films -sovellus jäljittelee eri filmien sävymaailmoja mobiililaitteilla otetuissa valokuvissa. 

Sovelluksen ilmaisversiossa on valittavana monien filmien sävytyyppejä, joita voi myös ostaa lisää. Sovellusta on saatavana vain iOS-laitteisiin, ja se on ladattavissa täältä.

> Tilaa Digikuva, niin saat 142-sivuisen Photoshop-kirjamme, jossa on runsaasti kuvankäsittelyohjeita Adoben ohjelmiin, ja 2 numeroa Digikuvaa, yhteishintaan 14,90.

4: Snapseed

Tällä Googlen ilmaissovelluksella käsitellään kuvia, ja pääosassa ovat erilaiset esiasetukset. Valittavana on mm. monia väri-, valoisuus- ja terävöitysasetuksia. 

Varsinaisia kuvankäsittelysäätöjä tässä iOS- ja Android-laitteille valmistetussa sovelluksessa on hyvin rajallisesti. Tuote on ladattavissa täältä.

5: GoPro Quik

Tämä ilmaissovellus osaa "leikata" pieniä videotarinoita puhelimella olevista valokuvista ja videoleikkeistä. 

Sovellus kerää materiaalin tietystä paikasta tai tietyltä ajanjaksolta automaattisesti sekä lisää musiikkia ja tekstejä videoon, jonka käyttäjä voi halutessaan viimeistellä. 

Sovelluksella voi toki leikellä videoita itsekin alusta loppuun. Sovellus on ladattavissa Android-laitteille täältä ja iOS-laitteille täältä.

6: Prisma

Prisman avulla saadaan valokuviin taiteellista vaikutelmaa muutamalla näpäytyksellä. 

Valittavana on runsaasti erilaisia esiasetuksia, joilla valokuvat muuttuvat vaikkapa lyijykynäpiirrustuksiksi, sarjakuviksi tai klassisiksi maalauksiksi. 

Sovellus on maksuton ja ladattavissa Android-laitteille täältä ja iOS-laitteille täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!