Google Photoscan voi korvata skannerin

Google Photoscan voi korvata skannerin

Vanhojen valokuvien digitoiminen käy nyt muutamalla kännykän näytön painalluksella.

tiistai 22. marraskuuta 2016

Ennen digitaalikameroita ja älypuhelimia oli paperisia valokuvia – joita on tänäkin päivänä moni ullakko täynnä ja jotka ovat samalla jääneet unholaan.

Paperikuvia on jo vuosia digitalisoitu kodeissa erilaisilla pöytäskannereilla, mutta Googlen uuden Photoscan-sovelluksen avulla skannaus onnistuu tästä lähtien myös älypuhelimella.

Edistyksellinen kuvaskanneri

Googlen mukaan kyse ei ole siitä, että otetaan kännykkäkameralla valokuva paperikuvasta, vaan kyse on edistyksellisestä digitaalisesta skannauksesta, johon kuuluu automaattinen reunantunnistus ja perspektiivinkorjaus.

Useita otoksia yhdistelemällä sovellus pystyy poistamaan ärsyttävät heijastukset, joita syntyy lähes väistämättä, kun otetaan kännykällä kuvia paperivalokuvista.

Uutuussovellus on jo ehtinyt herättää keskustelua, ja monet sitä kokeilleet käyttäjät painottavat, että kuvat täytyy skannata hyvässä valaistuksessa. Kuvien parantelun onnistuminen lopulliseen muotoon kuvankäsittelyn keinoin riippuu tietysti älypuhelimesta, käsittelyohjelmasta ja itse käsittelijästä.

Lue lisää Google Photoscan -sovelluksesta täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!