Instagram: näin siellä voi menestyä

Instagram on erinomainen julkaisualusta niille, jotka haluavat näyttää kuviaan niistä kiinnostuneille ympäri maailman. Mutta alkuun pääseminen ja varsinkin menestyminen vaatii suunnittelua ja vaivannäköä.

maanantai 12. syyskuuta 2016

Tähtiä valokuvaava Mikko Lagerstedt on ottanut monia taianomaisia kuvia yötaivaasta, ja hänellä on noin 900 000 seuraajaa Instagramissa.

Tällainen on Lagerstedtin mediastrategia, jonka avulla hän on menestynyt sosiaalisissa medioissa.

1) Ole aktiivinen

Julkaise kuva sosiaalisessa mediassa vähintään kerran viikossa ja mieluiten viikon alussa. Suosi tietynlaisia kuvia tai jotain aihetta sen sijaan, että näyttäisit kaiken kuvaamasi.

2) Muista formaattierot

Kuvat esitetään eri nettipalveluissa eri tavoilla. Tällä hetkellä Instagramissa kannattaa käyttää pystykuvia, sillä ne näytetään suuremmassa koossa kuin vaakasuuntaiset kuvat.

3) Ajoita oikein

Pidä silmällä sitä, mihin aikaan päivästä ihmiset ovat aktiivisia eri palveluissa. Lagerstedt lisää kuvia Facebookiin yhdeksältä illalla mutta lataa Instagramiin uusia kuvia aina aamuisin.

Digikuvan numerossa 14/2016 haastateltavana oleva Mikko Lagerstedt kertoo myös avaruuskuvistaan. Tilaajana voit ladata jutun tästä yläpuolelta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!