iPhonen kamera sai säätömahdollisuuksia

iPhonen kameran omat säätömahdollisuudet ovat erittäin vaatimattomat, mutta uusi sovellus tuo niitä roppakaupalla lisää.

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Me Digikuvassa olemme moittineet Applen iPhonen kameraa sen lähes olemattomista säätömahdollisuuksista. Esimerkiksi valotusta ei voi säätää, joten kuvista tulee usein liian tummia tai vaaleita, ja myös valkotasapainon hoitaa automatiikka, minkä takia värintoisto on monissa kuvissa pielessä.

Nyt Apple on julkistanut sovelluksen nimeltä ProCam, joka tuo mukanaan huomattavan monia mahdollisuuksia säätää asetukset kohdilleen kuvaustilanteessa. Näitä ovat mm. valotuksenkompensaati ja valkotasapaino. Valotukselle on monien muiden kameroiden tapaan liukusäädin, jonka säätövara on viisi aukkoaskelta. Valkotasapaino voidaan valita monen eri valaistustyypin kuten esim. varjojen, pilvisen sään ja hehkulamppuvalaistuksen mukaan. Muutokset näkyvät näytöllä heti.

Lisäksi sovelluksen kautta voidaan jo kuvaushetkellä määrittää kuvan värikylläisyyden määrä ja kuvan laatu, ts. koko ja pikselimäärä. Valitettavasti valkotasapainon ja valotuksen asetukset toimivat ainoastaan iPhone 5:ssä ja iPod touchin viidennen sukupolven laitteissa. Sovellus maksaa normaalisti pari euroa, mutta nyt sen saa eurolla Applen App Storesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!