Microsoft Pix

Microsoft lupaa maailman helpointa kuvankäsittelyä

iOS-laitteilla toimivalla Pix-ohjelmalla voi saada täydellisiä kuvia joka otoksella. Kaikki kuvankäsittely tapahtuu automaattisesti.

torstai 28. heinäkuuta 2016 teksti PH

Täydellisten kuvien ottaminen ei voisi olla helpompaa! "Tähtää, kuvaa ja Pix" voisi olla Microsoftin kuvankäsittelyn uusi iskulause. Ohjelmistojättiläinen on koonnut monien vuosien aikana kesken jääneiden kuvaohjelmaprojektien toimivia osia yhteen, ja tuloksena on Pix.

Pix on Microsoftin mukaan helpoin mahdollinen kuvaohjelma, koska kuvaaja ei voi tehdä itse mitään. Kun kuva on otettu, Pix käyttää tekoälyä kuvan analysointiin sekä tekee kasvojentunnistuksen, liikkeentunnistuksen ja esimerkiksi tunnistaa kuvien aiheen. Pix ei tyydy yhteen kuvaan, vaan ottaa niitä kymmenen. Vastaava toiminto on tuttu myös iPhone 6:sta. Pix etsii kymmenen kuvan sarjasta parhaan tai muodostaa sellaisen useammasta kuvasta. Jos kuvissa näkyy kasvoja, ohjelma valitsee sellaisen kuvan, jossa henkilö hymyilee eniten ja silmät ovat auki.

Ohjelman saa alkuun iOS-laitteille, mutta Gizmondon mukaan Android-versio olisi tulossa pian. Ohjelma ei toimi vanhimmissa iPhone- tai iPad-laitteissa.

Lisätietoja Microsoft Pix -ohjelmasta täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!