Instagram

Seitsemän vinkkiä hyviin Instagram-kuviin

Kaipaavatko sosiaalisiin medoihin laittamasi kuvat hyvää loppusilausta? Tässä on seitsemän hyödyllistä vinkkiä kännykkäkameran ja Instagramin käyttäjille.

torstai 1. maaliskuuta 2018

1) Etsi yksityiskohtia 

Vältä suuria aukioita äläkä pyri näyttämään kaikkea mahdollista samassa kuvassa. Loma, kaupunki tai tapahtuma voidaan näyttää leimallisten yksityiskohtien kautta.

2) Ota pari askelta taaksepäin 

Jos olet huoneessa ja haluat ikuistaa ihmisen tai asian, mene huoneen ulkopuolelle ja ota kuvaan mukaan oviaukkoa tai ikkunaruutua ja käytä niitä kehyksinä kohteellesi. Se voi antaa kuvalle suorastaan maagisen ulottuvuuden.

3) Valitse sopiva sovellus 

Käytä omaan temperamenttiisi sopivia valokuvasovelluksia. VSCO Cam sopii niille, jotka eivät pidä voimakkaista suotimista, ja sama pätee Afterlightiin. 

Mutta niiden, joita kiinnostaa kuvankäsittely, kannattaa valita Lightroom tai Camera+. SKRWT hoitaa optiset korjaukset.

4) Seuraa pimeyttä 

Normaalisti kuvaajat etsivät ihanteellista valaistusta, mutta pimeyteen kurkistaminen voi olla vähintään yhtä antoisaa. Kiinnitä huomiota kuvauskohteen valottomaan puoleen ja käytä hyväksi varjoja. 

Muista, että tarkennuskohtaa voi vaihtaa etualalta taustaan ja päin vastoin kosketusnäyttöä napauttamalla ¬– ainakin useimmissa kännykkäkameroissa.

5) Pysy tyylilajissasi 

Älä vaihda suodinta ja kuvaustyyliä yhtä mittaa. On vaikuttavampaa, jos Instagram-kuvasi ovat jokseenkin samantyylisiä keskenään. 

Vältä siis käyttämästä liikaa erilaisia tehostesuotimia, ole johdonmukainen ja pitäydy keskenään samanlaisissa sävyissä ja suotimissa.

6) Hyödynnä todennäköisyyksiä 

Jos haluat olla päämäärätietoinen Instagramin suhteen, on Iconosquare siihen sopiva apuväline. Siihen voi rekisteröityä sekä selvittää muun muassa sen, milloin on otollisin hetki postata kuva, jotta sille saisi maksimaalisen huomion.

7) Apua sommitteluun 

Mene asetuksiin ja etsi sieltä Kuvat ja Kamera. Sieltä löytyy muun muassa toiminto nimeltä Ruudukko. Kun se kytketään päälle, laitteen kameran etsinkuvaan ilmestyy ruudukko, joka auttaa sommittelussa näyttämällä kuva-alan kolmasosat.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!