Uusi sovellus paljastaa kuvamanipulaation

Valokuvien törkeästä manipuloinnista jää pian kiinni enstistä herkemmin. Uuden paljastusohjelman hintakin hämmästyttää ja kummastuttaa.

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Jos olet epäillyt joidenkin valokuvien aitoutta, pian voit paljastaa teeskentelyn ja petoksen, jotka on saatu aikaan kuvankäsittelyohjelmain työkaluilla. Firma nimeltä Everday Apps LLC on suunnitellut iPhonessa ja iPadissa toimivan miniohjelman, joka on armoton huijareita kohtaan.

Sovelluksen nimi on Shopped? , joka viittaa mahdolliseen fotoshoppaukseen eli kuvankäsittelyyn Photoshop-ohjelmilla. Valmistaja kiinnostui samasta teknologiasta, jota rikostutkijat käyttävät kuvien oikeellisuutta ja realistisuutta tutkiessaan. Tästä kiinnostuksesta syntyneessä sovelluksessa tutkittavan valokuvan käsitellyt kohdat näkyvät tietyn värisinä alueina.

Shopped? ei toki pysty osoittamaan kaikkiaen kuvankäsittelytyökalujen jälkiä, mutta useimpien kuitenkin. Tuotetta myydään Applen App Storessa, ja tämä uutuus sopii alakoululaisellekin - ainakin hintansa puolesta, sillä se on 0,99 dollaria eli noin 75 euron senttiä. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!