Uusia mahdollisuuksia kaukolaukaisuun

Uusi iPhonen sovellus laajentaa käsitystä kameran laukaisemisen tavoista, eikä langatonta verkkoa tarvita.

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

iPhonelle on tehty lukuisia sovelluksia, joilla järjestelmäkamera voidaan laukaista matkan päästä, mutta ne vaativat yleensä langattoman verkon. Triggertrap Mobile on uusi sovellus, joka kaukolaukaisee kameran johdon välityksellä, joten se on aina valmis käyttöön kaukaisimmillakin syrjäseuduilla.

Edut eivät lopu tähän. Triggertrap Mobile App tarjoaa lukuisia lisämahdollisuuksia kameran laukaisemiseen. Sen avulla voi esimerkiksi kuvata Time Lapse -kuvasarjan, jonka kuvat otetaan tietyn rytmin mukaan ja sitten koostetaan videoksi. Valikoimaan kuuluu myös uudempi versio samasta kuvaustavasta, nimittäin Eased Timelapse, joka tarkoittaa sitä, että yksittäiset kuvat otetaan epätasaisin väliajoin, jolloin videon alku voi olla nopeatempoisempi kuin sen loppupuoli.

Kamera voidaan myös asettaa laukeamaan silloin kun se havaitsee liikettä kuva-alan sisällä. Lisäksi Triggertrap Mobile App osaa ottaa peräti 19 erilaista valotusta yhtä HDR-kuvaa varten. Sovellus maksaa App Storessa kymmenen dollaria eli noin kahdeksan euroa. Sen lisäksi voi samalla hankkia myös Triggertrap Mobile Dongle -mokkulan, jolla iPhonen voi myös kiinnittää kameraan – se maksaa saman verran. Lisätietoa englanniksi on täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!