Valokuvat turvaan pilveen

Valokuvat voidaan automaattisesti varmuuskopioida pilvipalveluun, jossa niitä voidaan katsella ja muokata mistä tahansa käsin. Lue, miten ne toimivat ja mikä niistä soveltuu parhaiten valokuville.

maanantai 23. syyskuuta 2013

Vielä muutama vuosi sitten arvokkaat tiedostot varmuuskopioitiin cd:lle, dvd:lle tai ulkoiselle kiintolevylle, mutta nykyään tähän tarkoitukseen on kätevämikin tapa: pilvipalvelu. Jotkut palvelut tarjoavat automaattista varmuuskopiointia kaikille määrätyssä tietokoneen kansiossa oleville tiedostoille. Asiakas asentaa valitsemastaan palvelusta saamansa ohjelman koneelleen, minkä jälkeen ohjelma tekee asiakkaan koneelle oman, uuden kansion. Kaikki tuohon kansioon tai sen alikansioon viedyt tiedostot kopioituvat automaattisesti kyseiseen pilvipalveluun. Kansiossa olevat tiedostot ovat sitten siis sekä tietokonneen muistissa että varakopioina internetiin yhteydessä olevalla palvelimella.

Pilvipalveluohjelman voi asentaa kaikille omistamilleen koneille, minkä jälkeen samoja varmuuskopioituja kuvia voi katsella vaikkapa kannettavalta koneelta, jos kone vain on yhteydessä internetiin. Jos pilvipalveluun tallennettua kuvaa käsitellään yhdellä tietokoneella, se päivittyy ja näkyy uutena versiona myös toisessa tietokoneessa heti kun se avataan. Tällaisessa tapauksessa kuvat ovat turvassa kolmessa paikassa: kahden tietokoneen muistissa ja pilvessä. Pöytäkoneen ja kannettavan lisäksi samoja kuvia voidaan katsella myös älypuhelimella ja taulutietokoneella sovellusten avulla.

Kokeilemamme palvelut ovat Dropbox, Google Drive, Microsoftin SkyDrive ja SugarSync. Ne ovat käyttäjilleen ilmaisia, jos kyse on vain muutaman gigatavun tilantarpeesta. Suurempi kapasiteetti maksaa, ja hinnoissa ja ominaisuuksissa on eri palvelujen välillä melko suuriakin eroja. Testasimme nämä neljä nimenomaan valokuvien varmuuskopiointia silmällä pitäen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!