5 vinkkiä parempien autokuvien saamiseksi

Muutaman kuvauskikan avulla saat entistä parempia autokuvia ilman lisävarusteita. Tässä viisi parasta vinkkiä.

tiistai 10. marraskuuta 2015

Hyvien autokuvien ottaminen onnistuu myös ilman kalliita kameroita ja erikoisvälineitä – ennemminkin tarvitaan hieman suunnittelua. Tässä jutussa kerromme, miten saat autokuvasi onnistumaan, kuvasitpa sitten kännykkäkameralla tai peilijärkkärillä.

Mieti taustaa Ruma kaide, katulamppu tai kyltti kuvan taustalla häiritsee autokuvassa ja vie huomion pääkohteesta. Varmista, että tausta on rauhallinen, jotta auto korostuisi. Hae taustaksi vaikkapa kumpuileva maisema tai yksivärinen autotallin ovi.

Kuvaa luontevassa ympäristössä Kuva pelkästä nelivetomaasturista tallin edessä ei välttämättä herätä tunteita, mutta kun se ajetaan maastoon ja annetaan sen saada vähän mutaa päälleen, se näyttää yhtäkkiä luonnikkaammalta. Samalla lailla voidaan perheauto kuvata modernissa kaupunkiympäristössä tai urheiluauto maantiellä hulppeissa maisemissa. Muista, ettet aiheuta vaaraa liikenteelle.

Hyödynnä vallitseva valo Korkealta paistava aurinko aiheuttaa kovia varjoja, ja vaikka se voi sopia joihinkin autokuviin, on suora paiste paikallaan yleensä vain auringon nousun ja laskun aikaan, koska valo silloin pehmeämpää. Pilvinen päivä on myös hyvä päivä kuvata autoja. Varo heijastuksia Valokuvaaja voi heijastua kirkkaasta maalista tai sivupeilistä, joten tarkista kameran näytöltä ettet itse näy kuvissa. Jos näin on päässyt käymään, muuta hieman kuvauskulmaa.

Kuvaa alempaa Jos ottaa kuvan autostaon tuloksena useimmiten tylsä kuva, mutta jos menee polvilleen ja ottaa kuvan esim. etulanppujen korkeudelta, saa kuvan kohde aivan uudenlaista mielenkiintoa. Samalla auto saadaan ikään kuin nostettua pois tien pinnasta, eikä taustalla näy asfalttia.

Kymmensivuisessa artikkelissamme kokenut autokuvaaja jakaa omia vinkkejään ja auttaa amatöörikuvaajaa ottamaan ammattitason autokuvia. Tämä juttu opettaa paljon kuvasommittelusta, kuvaustekniikasta ja myös lisävarusteista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!