Kuva sinisestä hetkestä

Etunurkassa on ohjeita mm. sinisen hetken kuvaamiseen.

© Shutterstock.com

7 juttua, jotka voit tehdä joululomalla

Joulun päivinä on hyvä kokeilla uusia valokuvausprojekteja, ja niihin löytyy aiheita Etunurkasta. Tässä seitsemän asiaa, joita voit kokeilla jouluna.

maanantai 23. joulukuuta 2019 teksti Kristoffer Engbo

1. Siivoa kuva-arkisto

Lightroomin kuvakokoelma voi paisua valtavaksi, ellet raaski poistaa huonoimpia kuvia ja turhia samankaltaisia kuvia.

Kuvien vertailu ja poistaminen käy Lightroomissa helposti Compare-toiminnolla. Tällä videolla kerromme, miten siivoat kokoelmasi ja säästät kiintolevytilaa.

2. Kuvaa sininen hetki

Sininen hetki on juuri auringonnousua edeltävä tai auringonlaskun jälkeinen aika, jolloin sävyt ovat sinertävät. Kylmässä valossa voi syntyä upeita kuvia, eikä tähän vuodenaikaan tarvitse sinisen hetken vuoksi nousta aikaisin tai mennä nukkumaan myöhään.

Sinisen hetken aikaan otettu kuva

Lämpimän keinovalon ja sinisen hetken kylmän valon sekoittaminen voi synnyttää hienoja kuvia, kuten Mads Peter Iversen on tehnyt tässä.

© Mads Peter Iversen

Teimme yhdessä maisemavalokuvaaja Mads Peter Iversenin kanssa videosarjan Näin kuvaat 10 hienointa luonnonilmiötä. Yhdellä videoista hän näyttää, mitä aiheita kannattaa etsiä ja miten sinisestä hetkestä syntyy hyviä kuvia.

3. Vangitse talven hehkuvat värit

Talven värit voivat oikeissa sääoloissa äityä aivan villeiksi. Talvikuvausopas-e-kirjassamme saat paljon vinkkejä, ja näet mm. miten saat värejä hehkuvia maisemakuvia.

Lue, miten löydät ja käytät punaista taivasta, roosan sävyjä, purppuravaloa ja pientä hehkua. Lataa e-kirja täältä.

4. Kuvaa kotistudiossa

Satasen parin salamavaloilla voit ottaa ammattimaisia kuvia kotona. Tällä videolla näet, miten teet kotistudion ja miten saat hyviä kuvia eri kohteista.

Kotistudio

Videolla opastetaan mm. kuvauslamppujen sijoittelussa.

5. Avainsanoita kuvasi

Kuvat on helpompi löytää suuresta kokoelmasta, kun ne varustetaan avainsanoilla. Näet tällä videolla, joka on osa Lightroom-peruskurssiamme, miten kuvat avainsanoitetaan Lightroomissa ja miten niirä haetaan avainsanojen avulla.

6. Hallitse histogrammi

Kamerassa on lyömätön apuväline, jonka avulla voidaan varmistaa, että valotus on täsmälleen kohdallaan.

Kameran histogrammi

Voit ottaa histogrammin kameran näytölle, ja videoiltamme näet, miten sitä luetaan.

Kameran histogrammi tarjoaa nimittäin graafisen näkymän siihen, miten valo jakautuu kuvassa, ja kahdella Kuvauskoulu-videosarjaamme kuuluvalla videolla näytämme, miten histogrammia käytetään.

Osa 1

Osa 2

7. Löydä seuraava objektiivisi

E-kirjassa Täydellinen objektiiviopas käymme läpi mahdollisuudet, jotka kaikki objektiivivaihtoehdot kalansilmäobjektiivista superteleen tarjoavat. Sen 47 sivulla on paljon objektiivien käyttövinkkejä.

Lataa e-kirja Täydellinen objektiiviopas täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!