Kööpenhaminan arkkitehtuuri tarjoaa runsaasti kiinnostavia valokuvausmahdollisuuksia.
Portland Towers -tornit ovat yksi uusista arkkitehtuurin helmistä Kööpenhaminassa.© Shutterstock

Kööpenhaminan arkkitehtuuri: 5 rakennusta, jotka on nähtävä ja kuvattava

Kööpenhamina on täynnä arkkitehtonisia nähtävyyksiä, joiden kuvaaminen on silkkaa nautintoa. Tässä on viisi rakennusta, jotka kannattaa kuvata

tiistai 2. toukokuuta 2023 teksti R. Rasmussen

Kööpenhamina on todellinen aarreaitta arkkitehtuurin kuvaamisesta kiinnostuneille. Kaupunki on täynnä upeita rakennuksia. Seuraavassa esittelemme niistä viisi mielenkiintoisinta.

Arkkitehtonisia nähtävyyksiä on joka puolella Kööpenhaminaa. Kun niitä käyttää kiintopisteinä Kööpenhaminan arkkitehtuuriin tutustuessa, näkee matkan varrella monia muitakin kiinnostavia rakennuksia.

1. Blox: Tanskalaisen arkkitehtuurin mekka
2. 8TALLET: Uusia asumisen muotoja
3. Portland Towers: Nordhavnin arkkitehtuurin huipentuma
4. Cirkelbroen: Kööpenhaminan kaunein kohtaamispaikka
5. Vor Frelsers Kirke: Erikoinen kirkontorni


1. Blox: Tanskalaisen arkkitehtuurin mekka

Kuvausretki kannattaa aloittaa luonnollisesti Bloxista, jossa sijaitsee Tanskan arkkitehtuurikeskus. Maailmankuulun OMA-arkkitehtitoimiston suunnittelemassa näyttävässä rakennuksessa on näyttelyitä, kahvila, kuntosali ja designmyymälä. Suurella kattoterassilla voi nauttia herkullista ruokaa ja kylmää juomaa, ja rakennuksen ympärillä on suuri leikkialue. 

Jo itse rakennus tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ottaa upeita kuvia, ja sen sijainti veden äärellä, vilkkaan uimalan ja uusien siltojen lähellä luo kiehtovan kaupunkinäkymän, joka heijastaa modernia Kööpenhaminaa parhaalla mahdollisella tavalla.

BLOX on erinomainen paikka kuvausretken aloittamiseen, sillä siinä sijaitsee Tanskan arkkitehtuurikeskus.
BLOX.

Rakennus, jossa sijaitsee Tanskan arkkitehtuurikeskus, on hyvä paikka aloittaa arkkitehtuurikävely Kööpenhaminassa.

© Shutterstock

2. 8TALLET: Uusia asumisen muotoja

8TALLET-rakennus on hyvä esimerkki tanskalaisesta uuden aallon arkkitehtuurista. Se oli BIG-arkkitehtitoimiston ensimmäisiä suuria luomuksia, ja se sai maailmanlaajuista tunnustusta uraauurtavasta tavasta huomioida vapaa-aika ja yhteisöllisyys kerrostaloissa. 

Ainutlaatuisen rakenteen ansiosta jokaisella asunnolla on oma puutarha, ja käytävien ansiosta asuntojen välillä voi siirtyä ilman, että joutuu menemään alas kadulle. Näin lapset voivat liikkua turvallisesti vieraillessaan toistensa luona. 

Tutustu rakennukseen eri kulmista, sillä jokaisen nurkan takaa avautuu uusia jännittäviä näkökulmia. 

8TALLET sijaitsee kauniissa ympäristössä lähellä Kalvebod Fælled -aluetta, joka on yksi Kööpenhaminan kauneimmista luonnonsuojelualueista. Se luo ainutlaatuisen taustan rakennuksesta otetuille valokuville. 8TALLET oli BIG-arkkitehtitoimiston ensimmäisiä suuria menestyksiä.
8TALLET

Erinomainen esimerkki uudesta tanskalaisesta asuntorakentamisesta.

© Shutterstock

3. Portland Towers: Nordhavnin arkkitehtuurin huipentuma

Nordhavnissa kannattaa ehdottomasti käydä, jos olet kuvaamassa arkkitehtuuria Kööpenhaminassa. Entisellä teollisuusalueella sijaitsee nykyään lukuisia jännittäviä rakennuksia, joista ottaa mielellään useita kuvia. 

Portland Towers on yksi sataman merkittävimmistä rakennuksista. Entinen sementtisiilo on nyt toimistorakennus, josta on upeat näkymät vilkkaalle satama-alueelle. Rakennuksen sisälle ei pääse, mutta pelkästään sen ulkopinta on näkemisen arvoinen.

Vanha siilo on merkittävä osa Kööpenhaminan uutta arkkitehtuuria.
Portland Towers.

Kööpenhaminan Nordhavn pursuaa kiehtovaa arkkitehtuuria.

© Shutterstock

4. Cirkelbroen: Kööpenhaminan kaunein kohtaamispaikka

Cirkelbroen-sillan sijainti on vaatimattomampi kuin useimmilla muilla Kööpenhaminan silloilla, mutta siitä huolimatta se on yksi kauneimmista uusista arkkitehtonisista kohteista kaupungissa.

Kansainvälisesti tunnetun tanskalais-islantilaisen taiteilijan Olafur Eliasonin suunnittelema ympyräsilta koostuu viidestä pyöreästä osasta, joista jokaisella on oma mastonsa. Siltaa ei ole luotu kiidettäväksi yli polkupyörällä siirryttäessä satama-alueen yli Christiansbron kaupunginosasta Havnepromenadenille Daniscon alueelle. Sen sijaan se on suunniteltu pysähdyspaikaksi, jossa voi viettää aikaa ja nauttia sataman ja kaupungin upeista näköaloista veden yli.

Valokuvaajana on helppo nauttia sillan tarjoamista lukuisista mielenkiintoisista kuvakulmista. Erityisesti iltaisin silta on erityisen kaunis tunnelmallisessa valaistuksessaan. 


Pyöreiden muotojensa ansiosta Cirkelbroen-silta on kaunis erityisesti illalla.
Cirkelbroen.

Yksi kauneimmista esimerkeistä Kööpenhaminan uudesta arkkitehtuurista.

© Shutterstock

5. Vor Frelsers Kirke: Erikoinen kirkontorni

Vor Frelsers Kirken spiraalitorni näkyy Kööpenhaminassa kauas. Kaunis kirkko sijaitsee Christianshavnin kaupunginosassa, ja se vihittiin käyttöön vuonna 1752. Suunnittelusta ja rakentamisesta vastasivat Lambert Van Haven ja Lauritz de Thurah. 

Kirkko on rauhallisella paikalla ja sen ympärillä on runsaasti tilaa, joten siitä on helppo ottaa hyviä kuvia kaikista kulmista. Ota mukaan hyvä teleobjektiivi, jos haluat saada lähikuvia tornista. Torniin on mahdollista kiivetä kuvaamaan näkymää pienen portaikon kautta, mutta se ei sovi ahtaita paikkoja tai korkeuksia kammoaville. Loistava esimerkki Kööpenhaminan perinteisestä arkkitehtuurista.
Vor Frelsers Kirke.

Kuvauksellisen tornin ansiosta Vor Frelsers -kirkko on ohittamaton osa perinteistä Kööpenhaminan arkkitehtuuria.

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!