Avaruusaseman kuvat

Maailman erikoisin valokuvastudio on ISS-avaruusasemalla. Kohteet ovat painottomassa tilassa 400 km maanpinnan yläpuolella. Kuvaamiseen kelpaa avaruudessakin hieman muunneltu järjestelmäkamera.

torstai 20. joulukuuta 2012

Useimmat meistä Maan asukkaista ovat saaneet tietonsa kansainvälisen avaruusaseman toiminnasta lähinnä siellä otettujen ja Maahan lähetettyjen valokuvien välityksellä. Avaruusaseman kiertorata on 300–400 kilometriä maanpinnan yläpuolella, joten astronautit ja venäläiset kosmonautit ovat voineet nauttia maisemista, joista normaalit maisemakuvaajat voivat vain uneksia. Onneksi avaruusasemaa ylläpitävät avaruusorganisaatiot ovat pitäneet huolen myös toiminnan kuvallisesta dokumentoinnista ja varustaneet miehistöt asianmukaisella kuvauskalustolla.

Uusien digijärjestelmäkameroiden tarkkuus ja muutenkin erinomainen kuvanlaatu mahdollistavat yhdessä ainutlaatuisten kohteiden kanssa todella henkeäsalpaavan kuvamateriaalin. Samaa voi sanoa avaruusasemalla kuvatusta videoaineistosta ja intervallikuvauksella tuotetuista videoista, jotka näyttävät taivaankappaleiden liikkeet nopeutettuina.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!