Siluetti moottoripyöriä

Siluettikuvassa on usein ihmisiä seuraamassa auringonlaskua, mutta aihe voi olla jokin muukin.

© Shutterstock

Digikuvan joulukalenteri, toinen luukku

Joulu on lähellä. Digikuvan joulukalenterissa on jokaiselle joulukuun sunnuntaille valokuvaushaaste, jota kannattaa kokeilla. Tässä tulee toinen, ja tällä kertaa aiheena ovat siluetit.

torstai 5. joulukuuta 2019 teksti Sarah Marie Winther

Sikäli kun aurinko näin joulukuussa näyttäytyy, voi jokin kaunis iltapäivä tarjoutua tilaisuus ottaa sykähdyttävän hienoja siluettikuvia.

Aurinko paistaa napapiirin eteläpuolellakin hyvin matalalta, mikä voi tarjota mahdollisuuden erottaa siluetti kirkkaasta taustasta.

Alla on kolme vinkkiä erityyppisten siluettikuvien ikuistamiseen. Toivomme, että jaat otoksesi kanssamme – joko Instagramissa, jossa voit tägätä diginordic, tai jatkuvassa kuvauskilpailussamme.

Kukaties kuvasi jouluvaloista julkaistaan lehdessämme tai Digikuvan Instagramissa!

> Lue myös: Näin kuvataan siluetteja

1. Siluettimuotokuva

Siluetti nainen auringonlasku

Kuvattava ihminen voi siluettikuvassakin pysyä tunnistettavana.

© Shutterstock

Kuka sanoo, että muotokuvan tulisi aina näyttää ihmiskasvot kokonaan? Ottamalla mallista profiilikuva auringonlaskua vasten voidaan saada suorastaan runollinen muotokuva.

Etsi avara paikka, kuten kenttä, jossa mikään ei peitä horisonttia, ja aseta malli sivuttain kameraan nähden. Tarkista, että kaulus tai hiukset ym. eivät sojota, minne sattuu.

Voit myös kuvata useita ihmisiä kerralla, mutta silloin on tärkeää, että he eivät ole päällekkäin, jotta heidän ääriviivansa olisivat selkeät ja erottuvat.

Esimerkiksi toisiaan kädestä pitävä pariskunta voi sulautua hahmottomaksi mustaksi möykyksi seisoessaan liian lähellä toisiaan, jos kehojen ääriviivojen välissä ei näy kirkasta taustaa.

> Lue myös: Mustavalkoista dramatiikkaa talvisiin kuviin

2. Lenokentän suuret siluetit

Siluetti lentokenttä kiitorata

Lentokentät ja teollisuusalueet ovat sopivia paikkoja kuvata siluetteja, koska horisontin yläpuolella on monia kiinnostavia elementtejä.

© Shutterstock

Siluettikuvissa ei välttämättä tarvita ihmisiä. Mene esimerkiksi lentokentälle ja kuvaa laskeutuvia koneita – ja voit saada erilaisia mutta erittäin tunnistettavia siluettikuvia.

Myös sisällä voi kuvata siluetteja. Lentokentillä on suuria ja valoisia lasirakennelmia, ja koska ihmisiä virtaa sisään ja ulos koko ajan, ei mielenkiintoista kuvaa tarvitse odottaa pitkään.

Voit saada mukavia siluetteja myös teollisuusalueiden ja rakennustyömaiden savupiipuista, nostureista ja rakennustelineistä.

> Lue myös: Näin käytetään pistemittausta

3. Siluetteja keskellä päivää

Siluetti lentävät hanhet

Alivalottamalla saadaan aikaan graafinen ilme, joka pistää silmään.

© Shutterstock

Vaikka siluettikuvia otetaan useimmiten auringonnousun tai auringonlaskun aikaan, voi kiehtovan kuvan saada muulloinkin.

Hyödynnä talven loputtoman harmaita päiviä ja suuntaa kamera ylös liidunvalkoiselle taivaalle.

Linnut, ovat tähän sopivia kuvauskohteita. Alivalottamalla saadaan aikaan graafista ilmettä, kun linnut toistuvat pikimustina vitivalkoista taivasta vasten.

Jos kuvataan puoliautomaattiohjelmalla, kuten Av tai P, on syytä säätää valotuskorjausta pari aukkoaskelta alivalotuksen suuntaan.

> Lue myös: Näin toimii kameran valotuksenkorjaus

Anna palaa!

Nyt voit lähteä ottamaan säväyttäviä siluettikuvia jouluvaloista. Muista, että niiden ei tarvitse olla samanlaisia kuin tässä jutussa.

Siluetteja syntyy esimerkiksi konserttien kohdevalaistuksessa. Yksi vaihtoehto on kuvata puiden latvoja pilvistä taivasta vasten. Siellä on paljon erilaisia kuvioita, jotka odottavat kuvaajaansa.

Toivomme, että jaat kuvasi kanssamme merkitsemällä meidät Instagramiin (@diginordic) ta tietysti lähettämällä ne kuvauskilpailuumme.

Onnea matkaan!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!