Google Kuvat – pelkistetyn hieno kuva talosta

Google on ottanut ja lisännyt tämän Perun Arequipassa ikuistetun otoksen Google Kuviin

© Google

10 onnistunutta otosta Google Street View'sta

Brittiläinen Jacqui Kenny kärsii avaran paikan kammosta. Vaikka hän haluaisi matkustella, hän joutuu jäämään kotiin ja katselemaan matkakuvia verkosta.

perjantai 30. kesäkuuta 2017

Englantilaisen Jacqui Kennyn Instagram-profiilin perusteella voisi luulla, että nainen on kiertänyt maapallon pari kolme kertaa. 

Mutta todellisuus on toista. Hän kärsii avaran paikan kammosta, joten hän katselee maailmaa Google Street View'n kautta.

Instagramissa nimellät Agoraphobic Traveller esiintyvä nainen näyttää kuvia paikoista, joissa hän "on käynyt" kotitietokoneensa avulla. 

Hakee visuaalisia elementtejä Google Street View'sta

Jacqui käyttää aikaa kuvien valintaan. Valon on oltava oikeanlainen, ja valokuvan on kyettävä kertomaan tarina tai herättämään tunne. Hän ei käsittele kuvia paljon mutta rajaa niitä reippaasti saadakseen aikaan haluamansa sommitelman. 

Monet kuvista, jotka hän on valinnut, on otettu USA:n, Etelä-Amerikan ja Aasian autioilta alueilta ja kaivoksilla. 

"Näillä alueilla otetuista kuvista löydän juuri ne visuaaliset elementit, joita etsin valokuvista: loputtomasti "negatiivista" tilaa – pölyä ilmassa, joka antaa vaikutelman, kuin olisi toisessa todellisuudessa; mielenkiintoisia värejä ja arkkitehtuuria sekä ihmisiä. Minulle nuo kuvat antavat tunteen eristyneisyydestä, johon liittyy toivo, ja lisäksi niissä on yllätyksellisyyttä ja värejä," hän kertoo National Geographicille. 

Instagram-projekti on antanut Kennylle rohkeutta lähteä kodin ulkopuolelle, ja hän on myös tehnyt jo matkojakin. Mutta kuten hän sanoo,  tuntuu lyhytkin matka siltä, kuin kiipeäisi Mount Everestille. 

Voit seurata #AgoraphobicTravelleria Instagramissa.  

Tässä on 10 suosikkiamme hänen projektistaan:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!