Ilmakuvia öisistä suurkaupungeista

Los Angeles, Las Vegas ja San Francisco on jo kuvattu, ja seuraavina ovat Lontoo, Berliini, Barcelona ja Pariisi. Vincent Laforet on ottanut tehtäväkseen kuvata suurkaupunkeja helikopterista käsin pimeän aikaan.

tiistai 12. toukokuuta 2015

Tunnettu ja palkittu valokuvaaja ja elokuvantekijä Vincent Laforet osaa kääntää asiat päälaelleen ja ajatella uudella tavalla, kun kyse on kuvaamisesta. Nyt hänellä on työn alla Project AIR, jonka myötä hän ikuistaa öisiä suurkaupunkeja helikopterista.

“Yhden lennon aikana otan keskimäärin 5 000 kuvaa, mutta määrä riippuu kaupungista. Olemme ilmassa pari kolme tuntia kerrallaan, ja silloin kuvaan mahdollisimman paljon kerrallaan, sillä lentäminen maksaa,” kertoo Vincent Laforet, joka avustajansa tavoin on kiinnittänyt kuvausvarusteet kehoonsa, jotteivät ne tipahtaisi helikopterista.

Laforet on ottanut Canon EOS 1D X -kamerallaan vaativia ja upeita ilmakuvia Yhdysvaltain suurkaupungeista öiseen aikaan, ja nyt on Euroopan vuoro. Project AIR saavutti Lontoon tänään 12. toukokuuta; seuraavina ovat vuorossa Barcelona 18. toukokuuta, Berliini 21. toukokuuta ja Pariisi 26. toukokuuta.

Lue lisää osoitteessa laforetair.com, jossa on myös video tästä projektista.

Kuva: © 2015 Vincent Laforet

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!