Kaikki irti iltavalosta

Lämpimät värit, pehmeä valo ja ilma tunnelmaa tiheänään. Heinäkuu on parhaita kuukausia kesän valon, joten tartu nyt kameraan ja ikuista kultainen hetki. Näin syntyvät parhaat kuvat.

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Sininen ja kultainen hetki ovat valokuvauksen vakiintuneet nimitykset niille vuorokaudenajoille, jolloin kauneimmat kuvat syntyvät. Kultaiseksi hetkeksi sanotaan aikaa juuri auringonnousun jälkeen ja ennen auringonlaskua. Hetken ajallinen kesto vaihtelee paljonkin, joten kannattaa toimia.

Kultainen hetki voi kestää muutamista minuuteista koko iltapäivään siitä riippuen, missä päin maailmaa ollaan. Lähellä päiväntasaajaa kultainen hetki on todella lyhyt, kun taas Pohjolassa kaunis kultainen valo vallitsee pitkään iltapäivällä.

Kultaisen hetken lämmin, pehmeä valo ja pitkät varjot ovat valokuvaajalle suuri ja selkeä etu.

Kultainen hetki – milloin?

Auringon nousu- ja laskuajat vaihtelevat eri puolilla Suomea. Tässä nousu- ja laskuajankohdat kesällä 14 päivän välein Helsingissä ja Oulussa, joista saa osviittaa siitä, koska kannattaa olla liikkeellä. Esimerkiksi Tampereella ajat ovat lähellä Helsinkiä, Kuopiossa taas Oulua. www.moisio.fi/taivas/aurinko.php

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!