Kameroihin vaaditaan kryptausmahdollisuutta

Kameroihin vaaditaan kryptausmahdollisuutta

Yli 150 valokuvaajaa ja elokuva-alan ammattilaista on lähettänyt suurimmille kameravalmistajille vetoomuksen, jonka mukaan kameroihin pitäisi lisätä kuva- ja äänimateriaalin lukitseva kryptausjärjestelmä.

tiistai 3. tammikuuta 2017

Kuten tiedämme, on tietokoneissa ja mobiililaitteissa mahdollisuus käyttää salasanoja siltä varalta, että väärät henkilöt pääsisivät lukemaan henkilökohtaisia tietoja.

Kamerat sisältävät monesti hyvinkin arkaluontoisia kuvia, mutta yksikään suurista kameravalmistajista ei ole varustanut tuotteitaan mahdollisuudessa salata tai lukita niillä otettuja kuvia. Jos unohdan kamerani junan penkille, voi sen löytäjä helposti katsella kuvani, laittaa ne internetiin ja lopulta tuhota.

Lisäpontta ammattilaisilta

Nyt on 150-henkinen joukko valokuvaajia, dokumentaristeja ja elokuva-alan ammattilaisia tarttunut tähän puutteeseen ja lähestynyt valmistajia.

He ovat yhdessä laatineet ja lähettäneet kirjeen Canonille, Nikonille, Sonylle, Fujifilmilleja Olympukselle ja vaatineet kryptaustoimintoa näiden valmistamiin kameroihin tästä lähtien.

Vetoomuksen allekirjoittajat huomauttavat samalla, että salaustoiminto olisi valmistajille myös selkeä kilpailuetu.

Nikon ehti ensimmäisenä kommentoimaan kirjettä lupaamalla alati vastata asiakkaittensa tarpeisiin, jotta heidän tuotteensa olisivat mahdollisimman miellyttäviä käyttää.

Vetoomuskirje kameravalmistajille on luettavana täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!