Koirakin mukaan kuvaamaan

© Shutterstock

Koira on kuvaajan paras ystävä

Kun otat koirasi mukaan kuvausretkelle, se voi toimia niin mallina kuin suojelijanakin.

tiistai 26. syyskuuta 2017

Koiramme ovat meille rakkaita, joten otamme niistä myös kuvia. Harvempi koiranomistaja kuitenkaan ottaa kameraa mukaansa koiranulkoilutuslenkille ja ikuistaa lemmikkinsä arkirutiineja samalla.

Bloggari Jessica Tallman pitää usein koiraansa mukana kuvausretkillään San Franciscossa. Hän on myös esittänyt viisi syytä tavalleen.

1. Koira valokuvamallina 

Koiran ei tarvitse olla jokaisen kuvan pääkohteena, mutta se voi elävöittää panoraamaa tai kaupunkikuvaa.

© Susanne Nilsson

> Lue myös: Katseenvangitsija koirakuvaajalle

2. Uusia kontakteja koiran avulla 

Kun eteen ilmestyy jotain kiinnostavaa kuvattavaa, koira on hyvä tilanteen laukaisija, minkä ansiosta kontaktin solmiminen kuvattavan kanssa voi helpottua.

3. Koirat ovat kärsivällisiä

Koirat pitävät ruoasta ja lepäämisestä. Koeta oppia lemmikiltäsi yhtäältä levollisuutta ja kärsivällisyyttä sekä toisaalta uteliaisuutta tutkia kaikkea uutta, nimenomaan kuvauskohteena.

4. Koira suojelee 

Kun mukana on koira, pystyy kuvaaja keskittymään kuvaamiseen paremmin kuin yksin ollessaan, sillä koira yleensä varoittaa, jos joku epäilyttävä hahmo koettaa tulla liian lähelle.

> Lue myös: Hassuissa kuvissa esiintyvät moni-ilmeiset koirat

5. Kokeile koiran näkökulmaa 

Kokeile huviksesi olla jonkin aikaa polvillasi ja katsella ympärillesi koiran korkeudelta. Saatat saada uutta näkökulmaa kuvaukseen – sekä kokonaan uusia kuvausaiheita.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!