Petokuvausmatkalle Kainuuseen

Elokuussa voit lähteä Digikuvan järjestämälle petosafarille maamme itärajalle kuvaamaan villieläimiä. Matkaoppaanamme on luontovalokuvauksen huippunimiin kuuluva Staffan Widstrand.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Suositut lukijamatkamme ovat suuntautuneet Norjaan, Keniaan sekä kahdesti Grönlantiin, ja seuraavaksi on vuorossa Suomi ja Suomussalmi. Kunnan koillisosassa sijaitseva Martinselkonen on maailman parhaita karhujen, susien, ahmojen ja muiden ainutlaatuisten petoeläinten kuvauspaikkoja.

Matkamme ajankohta on 4.-11. elokuuta, ja oppaana on yksi maailman parhaiten menestyneistä luontovalokuvaajista. Ruotsalainen Staffan Widstrand on mukana koko matkan ajan antamassa kuvausneuvojaan ja antamassa palautetta osallistujien kuvista. Mukaan lähtee myös Digikuvan päätoimittaja Klaus Nygaard, joten kyseessä on loistava tilaisuus oppia paljon uutta luontovalokuvauksesta ja kameran käsittelystä sekä kokea unohtumattomia elämyksiä Ylä-Kainuun erämaissa.

1. päivä Valokuvaajat Staffan Widstrand ja Lassi Rautiainen vievät matkalaiset kämpälle, jossa majoitumme. Sieltä menemme kuvauskojuille, joissa vietämme illan ja yön odottaen ja kuvaten karhuja, susia ja ahmoja, jotka ovat juuri tuohon aikaan liikkeellä.

2.-5. päivät Illat ja yöt kuluvat kojuissa eläimiä kuvaten. Palattuamme kämpälle nautimme maittavan aamiaisen sekä saunomme ja uimme vireisessä järvessä, minkä jälken lepäämme päivän. Herättyämme syömme ja lähdemme illalla kojuille kuvaamaan.

6. päivä Vierailemme läheisessä Martinselkosen Eräeskuksessa, jossa saamme toivon mukaan mahdollisuuden kuvata karhuemoa poikasineen ammattikuvaajien käyttämästä kuvauskojusta.

7. päivä Syömme aamiaisen eräkeskuksessa ja palaamme kämpällemme. Päivällä ohjelmassa on palautetta matkan aikana otetuista kuvista, kuvankäsittelyneuvoja sekä muuta aiheeseen liittyvää. Illalla lähdemme vielä kerran kojuille ottamaan loput nappiotoksemme.

8. päivä Kotiinpaluu ja kuljetus Kajaanin lentokentälle. Muistikortit täynnä hienoja luontokuvia ja päässä korpisten maisemien hiljaisuus.

Paikkoja on vain 12, joten kannattaa pitää kiirettä. Ilmoittautumiset ja lisätietoa matkanjärjestäjältä osoitteesta [email protected] englanniksi.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!