Kuvaa suljettua maailmaa

Suljettua maailmaa etsimässä

Paikoissa, joihin emme pysty pääsemään tai joihin emme saa mennä kuvamaan, on jotain lumoavaa. Jotkut valokuvaajat eivät vain voi antaa asian olla, vaan astuvat rajan yli lukittuun maahan.

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Jotkut valokuvaajat tuntevat vetoa suljettua maailmaa kohtaan – jännittäviin paikkoihin, jotka ovat tyhjillään – tai sellaisia paikkoja kohtaan, joihin on hankala päästä tai joihin on yksinkertaisesti vaikea saada kuvauslupaa.

i Digikuvassa numero 16/2016, joka on nyt myynnissä, tapaamme portugalilaisen valokuvaaja Edgar Martinsin, jonka tavaramerkkinä on kuvata paikkoja, joihin muut saavat porttikiellon.

Hän on päässyt sen ansiosta ainutlaatuiseen yhteistyöhön muun muassa BMW:n ja Euroopan avaruusjärjestön ESAn kanssa.

> Katso myös: Vinkit: 16 vinkkiä päästä kuvaamaan hylättyjä paikkoja

Hylättyjä ja salaisia paikkoja

Aiemmin tänä vuonna haastattelimme kahta tanskalaista seikkailijaa Jan Elhøjiä ja Morten Kirckhoffia, jotka ovat vuosien mittaan kuvanneet hylättyjä paikkoja eri puolilla maailmaa.

> Lue, mikä vetää Jan Elhøjiä ja Morten Kirckhoffia hylätyille paikoille: Hylätyt paikat hurmaavat.

Mutta siinä missä heitä houkuttelee jännitys, joka syntyy tunkeutumisesta aitojen läpi ja aseistettujen vahtien välttelemisestä, on olemassa toisia, joita kiehtovat hylätyt paikat, jotka tuntuvat painuneen unholan yöhön.

Eräs heistä on venäläinen kuvaaja Danila Tkatšenko, joka on tehnyt kokonaisen kuvasarjan osuvalla nimellä Restricted Areas. Kyseessä on tarina ihmisen loputtomasta teknisen kehityksen janosta.

Suuruus on kuitenkin katoavaa, ja se merkitsee, että monet aiemmin ylpeyttä herättäneet paikat ovat nyt tyhjillään ja unohdettuja. Juuri näistä paikoista Tkatšenko hakee kohteensa.

Tkatšenkon kuvasarjassa on muun muassa joukko kuvia entisen Neuvostoliiton alueelta, josta myös tämä kuva on.

Näe lisää venäläisen hankkeesta hänen verkkosivuiltaan tai Valokuvagalleria Friedrichshainissa on tässä kuussa Tkatšenkon näyttely.

Digikuva-lehden numerosta 16/2016, joka on nyt myynnissä, voit lukea koko Edgar Martinsin haastattelun ja nähdä hänen kuvansa paikoista, joihin me muut emme koskaan saa kuvauslupaa. Tilaajat voivat hakea jutun ilmaiseksi sivuiltamme.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!