Jerash Jordania matkakohteet matkakuvaus

Antiikin roomalaisajan kaupungissa, Jordanian Jerashissa, on muun muassa Zeuksen temppeli. 

© Shutterstock

5 upeaa kohdetta, jonne lähdemme kuvaamaan

Maapallolla on joitain niin kauniita paikkoja, että ne ovat kuin luotuja valokuvattaviksi. Tässä viisi valokuvauksellista kohdetta, jonne me olemme menossa.

keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Jotkut paikat maailmassa ovat pöyristyttävän kauniita ja kiinnostavia – joko luonnon, arkkitehtuurin tai paikalliskulttuurin ansiosta. 

Kun joskus pääsemme sellaisiin paikkoihin, voimme iloita siitä, että kamera on keksitty. 

Tässä on viisi paikkaa eri puolilta maailmaa, jonne haluamme ja myös aiomme matkustaa kameroinemme. 

1. Chefchaouen, Marokko

Chefchaouen Marokko matkakohteet matkakuvaus

Kun talojen sähkönsininen väri yhdistetään mallin punaiseen asuun, saadaan aikaan hyvin vangitseva valokuva. 

Marokossa on monia kauniita kaupunkeja, mutta kuvauksellisin niistä on Chefchaouen, joka sijaitsee maan luoteisosassa.

Tätä alle 50 000 asukkaan kaupunkia kutsutaan myös Siniseksi kaupungiksi, koska suuri osa sen rakennuksista on maalattu erityisin sinisin värisävyin, jotka tuovat kaupunkiin oman, maagisen tunnelmansa.

Harrastitpa muotokuvausta taikka katu-, arkkitehtuuri- tai maisemakuvausta, tuo kaupunki tarjoaa loistavan ympäristön. Värien lisäksi siellä on myös paljon kissoja, jotka tarjoavat kuvaajalle lisämateriaalia.

> Lue myös: Kamera turvallisesti mukana lomalla

2. Torres Del Paine, Chile

Torres Del Paine Chile matkakohteet matkakuvaus

Guanako tiellä, taustanaan satumaisen jylhät vuoret. Tällaisen kuvan ottaminen ei ole kovin vaikeaa Torres Del Painen kansallispuistossa. 

© Shutterstock

Chilessä on yksi maailman koskemattomimmista luontoalueista, nimittäin Torres Del Painen kansallispuisto, jossa on upeita vuorenhuippuja, smaragdinvihreitä järviä ja ihastuttavia jäätikkömuodostelmia.

Samassa luonnonpuistossa elävät guanakot, kamelien heimoon kuuluva eteläamerikkalainen nisäkäslaji, ja nandut, suuri lentokyvytön lintulaji. Molempia näkee siellä runsaasti, joten niiden kuvaaminen on helppoa. 

Kansallispuistossa järjestetään myös puumasafareita. 

> Lue myös: Hyviä paikkoja eläinkuvaukseen

3. Utah, Yhdysvallat

Bryce Canyon Utah USA matkakohteet matkakuvaus

Herää varhain aamulla kuvaamaan kultaiset auringonsäteet, kun ne osuvat kallioihin Utahin Bryce Canyonissa. Kylmänsävyisten varjoalueiden ja lämpimänsävyisten valokohtien välinen kontrasti tekee kuvasta erikoisen. 

© Shutterstock

Maisemakuvaajille on Utahin osavaltio ilman muuta käymisen arvoinen paikka. Osavaltion alueella on peräti viisi kansallispuistoa.

Yksi niistä on Bryce Canyon, jonka kalliomuodostelmat ovat kuin vieraalta planeetalta. Kameran kanssa sinne kannattaa mennä erityisesti ennen auringonlaskua tai pian auringon noustua, kun valo on pehmeää.

> Kun lähdet kuvaamaan luontoon, on mukaan syytä ottaa kunnon kiikari. Nyt saat 3 numeroa Digikuvaa + voimakkaan kiikarin sekä kaikki tilaajaetumme hintaan 14,90. Tutustu tarjoukseen täällä. 

4. Galapágos, Ecuador

Vajaat 1000 kilometriä länteen Ecuadorista sijaitsevat Galapagos-saaret Tyynellämerellä. Siellä elää harvinaisia eläinlajeja, joita ei voisi edes kuvitella olevan olemassa.

Jättikilpikonnat, merileijonat, iguaanit, pingviinit ja flamingot ovat vain osa eläinlajeista, jotka elävät koskemattomina tuolla saariryhmällä.

Galapagos matkakohteet matkakuvaus

Pelikaani ja auringonlasku samassa kuvassa – täysin tavallista Galapagos-saarilla. 

© Shutterstock

Bonnier Expeditions vie sinut kymmenen päivän risteilylle, jonka aikana voit tutustua eksoottisiin saariin ja niitä ympäröivään mereen. 

Oppaina on luonnonhistorian asiantuntijoita, sukelluskouluttajia ja ammattivalokuvaajia, joiden avulla saat ainutkertaiset otoksesi onnistumaan. 

> Lisää  matkoistamme kerrotaan täällä. 

5. Petra, Jordania

Jordaniassa jos jossain voi kuulla historian siipien havinan. Vuoriin hakatut temppelit, amfiteatterit ja suuret aarrekammiot tarjoavat ehtymättömiä kuvausmahdollisuuksia. 

Petra Jordania matkakohteet matkakuvaus

Suuri aarrekammio Petran mkuinaiskaupungissa on tehty kallioon. Ainutlaatuinen kuvauskohde – varsinkin, kun etualalle sattuu on pari laiskaa kamelia. 

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!