Entistä parempia lomakuvia

Ota huikaisevia lomakuvia

Oletko sinäkin joskus lomalta palattuasi pettynyt ottamiisi matkakuviin? Ei hätää, sillä kunnon valmistelulla saa lomiltakin upeita otoksia.

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Matkalaukku on pakattu, passi kaivettu esiin ja lentoliputkin kenties tulostettu. Mutta oletko jo miettinyt, mitä kaikkea haluaisit valokuvata lomamatkan aikana?

Parhaat matkakuvaajat tekevät huolellisia ennakkovalmisteluja ja taustatutkimuksia ennen reissuun lähtöä. Tehokas suunnittelu vie kuvaajan määrätietoisesti hyvien aiheiden äärelle, joten aikaa ja energiaa säästyy ja mukaan saa täysosumia.

Google Mapsia voi käyttää muuhunkin kuin reitinhakuun, ja karttapalvelun Street View -näkymällä voi tutkia matkakohdetta jo etukäteen.

Suunnittele ennen lähtöä

Käy paikallisen turisti-infon kotisivulla ja tarkista, onko matkakohteessa meneillään jotain paikallisia juhlia. Vaikkapa markkinoistakin voi saada komeita ja autenttisia matkakuvia.

Paikallisista turisti-infoista voi saada paikallisen valokuvaajan yhteystiedot, ja hänen mukanaan pääsee kuvauksellisiin paikkoihin aivan matkakohteen läheisyyteen. Ohjatut kuvausretket eivät yleensä ole kalliita, ja hyvä paikallistuntemus auttaa päättämään, mitä, missä ja milloin kuvata.

Etsi myös verkosta. Kuvasivustoilta 500px.com ja boredpanda.com löytyy hyviä kuvia joka puolelta maailmaa.

Tilaajana voit ladata Huikaisevia lomakuvia -artikkelimme täältä sekä lukea kokoamamme lomakuvaajan vinkit.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!