Sopivat kuvausvälineet mukaan lomamatkalle
© Shutterstock

Parhaat kuvausvälineet lomamatkalle

Lomakausi on kuvaamisen aikaa, mutta millainen kuvauskalusto tarvitaan hyvien lomakuvien saamiseksi? Se riippuu tarpeista ja varallisuudesta.

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kesäloma tarkoittaa monille uusia kokemuksia, jotka tallennetaan kuvina. Mutta millä kameralla kesämuistot olisi syytä tallentaa? Se riippuu tietenkin kunkin henkilökohtaisista tarpeista. 

Pieni ja kätevä

Sony DSC-RX100 V on pieni, kevyt ja laadukas lomakamera

Sony DSC-RX100 V on pieni, kevyt ja laadukas lomakamera

© Sony

Jos haluat pienen ja kevyen kameran, joka tekee erinomaisia kuvia, on Sony DSC-RX100 vahva ehdokas. Kamera on menestynyt erinomaisesti testeissä. Sen hinta on peräti noin 1200 euroa. Edeltäjämalli RX100 IV lähtee alle 800 eurolla. Kameran zoom (24–70 mm) on melko vaatimaton, joten jos pitempi polttoväli on tärkeä ominaisuus, voi järkiratkaisu olla Panasonic TZ100 tai TZ90, joissa on 10- ja 30-kertaiset zoomit.

Lue Sony DSC-RX100 V -arviomme Välineoppaasta

Vauhdin hurmaa

GoPro Hero5 Black on paras toimintakuvauskamera kesälomareissulle.

GoPro Hero5 Black nopeasti ohi kiitäviin kesän hetkiin.

© GoPro

Jos kesälomasi koostuu vauhdikkaista hetkistä, on GoPro Hero5 Black selkeä valinta, mutta 389 euroa maksavan kameran haastaa Kitvision Escape 4KW, joka maksaa vain 140 euroa. Useimmat toimintakuvauskamerat ovat vesitiiviitä tai niihin saa sukelluskotelon vedenalaista kuvaamista varten.

Lue GoPro Hero5 Black -arviomme Välineoppaasta

Tärinä pois

Suurkaupungeissa on hienosti valaistuja monumentteja ja nähtävyyksiä, mistä kuvata. Monesti niiden ikuistaminen vaatii kamerajalustaa, jottei kuvista tulisi tärähtäneitä. Monopodi eli yksijalkainen jalusta riittää usein tuomaan vakautta. Reilun sadan euron hintainen Manfrotto MPMXPROA4 on Digikuvan testivoittaja, ja hyvä kilpailija sille on Velbon RUP-L43II, joka maksaa noin puolet vähemmän. Kolmijalkaisista on noin sadan euron hintainen Braun Ceres 1018 edullinen valinta.

Lue Manfrotto MPMXPROA4 -arviomme Välineoppaasta

Ilahduttava peilijärkkäri

Nikon D5300, edullinen peilijärkkäri lomalle

Nikon D5300 on edullinen peilijärkkäri kesämuistojen tallentamiseen

© Nikon

Jos vaadit kameran säätömahdollisuuksilta yksilöllisyyttä, pääset jo melko pitkälle Nikonin erittäin suositulla D5300:lla, joka maksaa vain reilut 550 euroa mutta jossa on toimintoja kuin kalliissa kameroissa.

Lue Nikon D5300 -arviomme Välineoppaasta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!