Kolme kotkakuvausvinkkiä

Kolme kotkakuvausvinkkiä

Terävä kuva saaliin perään kynnet ojossa syöksyvästä merikotkasta tai puiden yläpuolelle kohoavasta maakotkasta kohottaisi kenen tahansa valokuvausharrastajan itsetuntoa. Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit päästä majesteettisten lintujen jäljille ja kenties saada onnistuneita kuvia niistä.

maanantai 27. kesäkuuta 2016

1. Kysy neuvoa kokeneilta

Hyödynnä valokuvauskerhoja ja Facebook-ryhmiä kuten Suomen luonnonvalokuvaajat sekä Birdlife. Ne tietävät, missä kotkia liikkuu sekä milloin ja millaisilla alueilla ne pyydystävät saalista ja lepäävät.

2. Riittävän pitkä tele

Kuvaa vähintään 300 mm:n objektiivilla, varsinkin lentäviä kotkia. Voit pidentää polttoväliä telejatkeen avulla, mutta muista, että se vie valoa jopa parin aukon verran.

3. Sopivat tarkennusasetukset

Opettele käyttämään jatkuvaa seurantatarkennusta. Säädä tarkennuksen seurantaherkkyys niin, että tarkennus pysyy kohteen mukana pitkään. Käytä apupisteitä suurten tarkennuspisteiden apuna. Mittaa valo pistemittauksella linnusta. Jos kuvaat käsivaralta, käytä kuvanvakainta.

Tilaajana voit lukea koko jutun sivun ylälaidassa olevan linkin kautta, ja siinä kerromme lisää tarkennusasetuksista. Mukana on myös Suomen kartta, johon on merkitty tehdyt havainnot kotkien pesimäalueista. Lisäksi mukana on kuvaesimerkkejä ja valokuvaajien kokemuksia kotkista kuvauskohteina.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!