Loistavia luontokuvia

Loistavia luontokuvia

Luontokuvien ottamisessa on lukuisia niksejä ja kikkoja. Olemme koonneet tänne oppaita, joiden neuvoilla saat loistavia kuvia niin salamoista, suurpedoista kuin syksyn lehdistäkin.

perjantai 27. helmikuuta 2015

Luonto on upea kuvauskohde. Eläimistä, kasveista ja luonnonilmiöistä voi saada loistavia kuvia, kun käyttää eri kohteiden kuvaamiseen tehtävän edellyttämää tekniikkaa. Olemme koonneet yhteen neuvot ja oppaat, joiden avulla saat entistäkin parempia luontokuvia. Täältä saat opastusta sekä tähtitaivaan että arjen yksityiskohtien tallentamiseen. Kun oppi on otettu onkeen, ei muuta kuin oikeat varusteet ylle ja ulos luontoon kokeilemaan!

Kuvaa kaunis tähtitaivas

Seuraavina kuukausina voi vangita kameraan monenlaisia upeita yötaivaita valoilmiöineen. Tähdet ja planeetat saa kuvattua lähes tavallisilla valokuvaajan välineillä.

Lue lisää

Upeita kuvia syysmetsästä

Luonnon syysjuhlassa maa ja metsä puhkeavat väreihin ja upeisiin muotoihin. Valonmittaus, tarkennusjärjestelmä ja aiheentunnistus ovat kehittyneet, mutta kameraa on pitkin matkaa auteltava oikeaan. Lue tästä, miten se tehdään.

Lue lisää

Elävämpiä värejä pinnan alla

Kesällä voi napata näyttäviä kuvia syvällä vedenpinnan alla. Värit eivät kuitenkaan toistu aina luonnollisesti, joten näytämme, KUINKA sukelluskuvista saa muokattua vivahteikkaampia.

Lue lisää

Näin kuvataan kiehtovia revontulia

Pimeältä taivaalta voi talvikuukausien aikana löytää mielenkiintoisia valoilmiöitä. Siihen vaaditaan vain jonkin verran valokuvauksen perusvalmiuksia ja apuvälineitä. Kärsivällisyyttä tarvitaan runsaasti.

Lue lisää

Eläinkuvia eläintarhasta

Eläintarhassa pääsee tavallinenkin kuvaaja valokuvaamaan monia eläinlajeja, mutta tekniikka on hallittava. Se on hyvää harjoitusta, kun valmistaudutaan unelmalomaan Afrikassa. Näin selvität eläintarhan aidan takana lymyävät haasteet.

Lue lisää

Näin otetaan mielenkiintoisia kuvia arjesta

Tässä jutussa varustaudumme kuvaamaan arjen pikku ihmeitä.

Lue lisää

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!