Palani Mohan

Kotkametsästäjä Palani Mohan teippasi akut kehoonsa pitääkseen ne lämpiminä ja kiipesi nuoren metsästäjän perässä muutaman metrin vuorenrinnettä, josta metsästäjät lähettävät petonsa jahtiin. 

© Palani Mohan

Maailman viimeisen kotkametsästäjän mukana

Valokuvaaja Palani Mohan uhmaa 30 asteen pakkasta ja Mongolian karuja olosuhteita valokuvatakseen maailman viimeisintä kotkametsästäjää. Katso kuvat ja lue tarina Digikuvasta.

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Valo osuu suoraan metsästäjän kasvoihin, jotka ovat ahavoituneet vuoriston kirkkaassa valossa ja kylmyydessä, ja valokuvaaja Palani Mohan painaa etusormensa laukaisimeen ikuistaakseen ohikiitävän hetken.

Mitään ei tapahdu. Pentax 645 ei reagoi mitenkään.

Yli 30 asteeseen kivunnut pakkanen on taas syönyt akun tyhjäksi.

Akut vartaloa vasten

Palani Mohan irrottaa akun ja työntää kätensä paitansa alle. Kämmen hakeu- tuu kohti kainalokuoppaa, jonne on teipattu täyteen ladattu akku.

Akkuja on teipattu kaikkialle valokuvaajan kehoon, sillä vain ruumiinlämpö pitää akun ladattuna paukkupakkasessa.

Mohan vaihtaa akun ja ehtii napata yhden kuvan ennen akun simahtamista.

Hän hamuaa jälleen vaatteiden alta yhden akun, vaihtaa sen kameraan ja ottaa uuden kuvan.

Hyytävä pakkanen saa silmätkin vuotamaan, joten Palani Mohan ei ole varma, ovatko kuvat teräviä. Hän yrittää vain ehtiä ottaa kuvia, jos akut sen sallivat.

Palani Mohan

Palani Mohan kiinnostui Mongoliasta 17-vuotiaana. Kului kuitenkin pitkä aika, ennen kuin hän matkusti maahan ensi kerran. 

© Palani Mohan

Parhaat kohteet ja hetket saatava talteen

”Valokuvaajan sydäntä riipaisee lohduttomasti, jos näkee upean kohteen muttei saa siitä kuvaa. Iltaisin makuupussiin nukahdettuani saatan herätä painajaiseen siitä, että hävitän kaikki päivän aikana saadut kuvat”, Palani Mohan kertoo Skype-puhelussa Hongkongista, missä hän asuu vaimoineen ja poikineen.

Mohan on kuvannut kuusi vuotta Mongolian perinteikkäitä kotkametsäs- täjiä, ja vuonna 2016 hän julkaisi kuvakirjan Hunting with Eagles: In the Realm of the Mongolian Kazakhs. 

Me innostuimme tästä kuvaajasta ja hänen harvinaisesta kuvauskohteestaan. Lue Palani Mohanin haastattelu uudesta  Digikuvasta. 

Palanin neuvo äärimmäisessä kylmyydessä työskenteleville kuvaajille:

  1. Valmistaudu hankaluuksiin
  2. Varmista ennalta, että akkuja voi ladata autossa
  3. Älä ota liikaa kuvia – se syö akun hetkessä.
Palani Mohan

Palani Mohanin voimakkaat, mustavalkoiset kuvat tuovat metsästäjän ja hänen kotkansa lähelle katsojaa. 

© Palani Mohan

Lisää Palani Mohanista ja hänen jännittävistä Mongolian-kokemuksistaan Digikuvan uusimmassa numerossa.

Osta irtonumero lehtipisteestä tai tee lehtitilaus, niin voit lukea lehteä mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Samalla pääset lukemaan Digikuvan kymmenen uusinta numeroa.

> Voit saada kameralaukun ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Pelkän laukun arvo on 53,20 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!