Metsästyskuvat: Ota jyvälle ja kuvaa!

Lähde mukaan metsästysretkelle ja ota eläin jyvälle sen elämän viime hetkellä. Se antaa aivan uusia luontoelämyksiä ja kuvia, joita ei muualta saa.

torstai 4. elokuuta 2016

Vaikka et olisi itse koskaan metsästänyt, voi olla hieno kokemus lähteä ampumaan – siis vain kameralla.

Jos menet luontoon kokeneen metsästäjän kanssa, voit hyötyä hänen kokemuksestaan, kun pyrit lähelle eläimiä. Samalla saat ainutlaatuisen kuvauskohteen - metsästäjän harrastuksensa parissa.

Tässä 5 hyvää vinkkiä metsästyskuviin:

Vinkki 1: Jos sinulla on kaksi kameraa, ota molemmat mukaan. Näin vältät usein objektiivin vaihdon tilanteissa, joissa aikaa on vähän ja tarvikkeet ovat pölyssä tai ravassa.

Vinkki 2: Pidä huoli, että tilanne näyttää todelliselta – varsinkin lavastetuissa kuvissa. Esimerkiksi varmistin ei saa olla päällä, jos kuva esittää ampumavalmista metsästäjää.

Vinkki 3: Käytä kuvissa metsästäjien merkkiväriä antamaan kontrastia luonnon väreihin. Punainen merkkiväri vaihtui muutama vuosi sitten oranssiksi. Käytä itsekin oranssia väriä, jotta muut metsästäjät eivät luule sinua hirveksi.

Vinkki 4: Suunnittele myös sellaisten yksityiskohtien kuvaamista, jotka yhdessä muodostavat kokonaisuuden – kuvaa esim. ammuksia, koiraa metsästäjän vierellä tai sormea liipaisimella. Sarja kuvia, joista muodostuu kertomus.

Vinkki 5: Ota kuvia, ennenkuin eläimeen osuu. Elävästä eläimestä tulee parempia kuvia, ja samalla kuva kertoo paremmin ja odotusta täynnä olevan tarinan siitä, mitä tulee tapahtumaan.

Digikuvan artikkelista saat vinkkejä peurojen, lintujen ja koirien kuvaamisesta metsästettäessä sekä kalenterin siitä, milloin mitäkin eläintä kannattaa lähteä kuvaamaan. Tilaajamme voivat ladata artikkelin yltä ilmaiseksi.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!