Näin saat onnistuneita kuvia lemmikeistä

Lemmikkien nopeat ja arvaamattomat liikkeet tekevät niistä vaikeita kuvattavia, mutta vinkkimme helpottavat asiaa huomattavasti.

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Lemmikkieläinten omistajalla on hyvä kuvauskohde aina lähellä. Silti niiden valokuvaaminen ei ole välttämättä helppoa. Mutta näiden vinkkien avulla voit saada onnistuneita otoksia talteen.

Kissoja ja koiria kuvattaessa kannattaa käyttää avustajaa, joka ohjaa eläintä. Silloin valokuvaaja voi keskittyä yksinomaan valokuvaamiseen.

Lemmikkejä on hyvä kuvata teleobjektiivilla, koska silloin ei häiriinny kuvaaja eikä kuvattava.

Valo on ratkaiseva tekijä, mutta täysin musta tai valkoinen turkki voi harhauttaa valotusmittaria. Valkoinen turkki voi auringonpaisteessa palaa puhki, ja tumma turkki voi voi taas hukkua täysin varjoihin. Voi siis olla parasta kuvata osittain pilvisellä ilmalla. Pehmeässä valossa yksityiskohdat tulevat esiin.

Pyri lyhyisiin suljinaikoihin, mielellään 1/500 - 1/1000 sekunnin mittaisiin tai jopa nopeampiin, jotta eläimen liike pysähtyy kunnolla. Nosta tämän takia ISO-herkkyyttä - parhaimmilla kameroilla saa hyvää jälkeä vielä herkkyydellä ISO 6400.

Valitse rauhallinen, mielellään yksivärinen tausta, jotta kohde erottuisi paremmin; vaalealle eläimelle tumma tausta ja päinvastoin. Jutussa on otettu esille erilaiset kamera-asetukset sekä sommittelu ja valaistus.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!