kuva ketut Ossi Saarinen

Ossi Saarisen kuvat ovat kuin sadusta. Hän pääsee niin lähelle eläimiä, että hän kykenee vangitsemaan niiden persoonallisuuden kameralla. 

© Ossi Saarinen

Satumaisia eläinkuvia ilman manipulointia

21-vuotias Ossi Saarinen on sinut eläinten kanssa, mikä myös näkyy hänen kuvissaan. Tapasimme suomalaiskuvaajan, joka pääsee lähelle niin kettuja, oravia kuin pikkulintujakin – ja vangitsee niistä sen puolen, jota muut eivät näe.

torstai 30. elokuuta 2018 teksti Sarah Marie Winther

"Ei tarvitse olla lintukuiskaaja saadakseen linnun kämmenelleen", sanoo Ossi Saarinen rauhallisella äänellä, mikä saa hänen kuvaamisensa kuulostamaan todella helpolta. 

"Eläinten parissa pitää vain viettää niin paljon aikaa, etteivät ne enää pidä ihmistä uhkana. Kaikenlaisia äkillisiä liikkeitä täytyy toki välttää, sillä luonnonvaraiset eläimet säikähtävät sellaisia", 21-vuotias kuvaaja kertoo. 

Ossi Saarinen on tottunut viettämään puolikkaita öitä pääkaupunkiseudun metsissä ja puistoissa makaillen kameransa kanssa ja odotellen kettujen, pöllöjen, oravien ja pikkulintujen ilmestymistä lähietäisyydelle.

Kamera aina valmiina

Saarinen saa hyviä kuvia sekä nopeasti reagoimalla että tuntikausien odottelun jälkeen, mutta kuvanlaatu on hänen mukaansa paras silloin, kun ISO-arvoa ehtii pienentää ja muutkin asetukset voi säätää huolella.

"Valmistaudun säätämällä valmiiksi jatkuvan tarkennuksen sekä suuren aukon ja suuren ISO-arvon, niin saan varmasti teräviä kuvia. 

Eläimen pysähtyessä hetkeksi paikalleen pienennän ISO-arvoa ja kokeilen, millaisen kuvan saan", hän kertoo.

100 000 seuraajaa Instagramissa 

Saarisen satumaiset kuvat ovat erittäin suosittuja. 

Instagramissa hänellä on yli 100 000 seuraajaa, jotka tykkäävät ja kommentoivat kaikkia uusia kuvia innokkaasti. 

Kuvateksteissä hän kertoo eläimistä hauskasti antaen niille nimiä, ja hänen seuraajansa lähtevät leikkiin mukaan. 

Ossi Saarinen löytyy Instagramista nimellä # soosseli.

"Can I have this dance madam?" 🕺

A post shared by Ossi Saarinen (@soosseli) on

Kuvia ja lisää tarinaa löytyy Digikuvasta

Lue Digikuvan uudesta numerosta, miten Saarinen ikuistaa ratkaisevan hetken, kuinka hän otti kuuluisan oravakuvan ja miten metsän eläimiä pitää lähestyä.

Osta irtonumero lehtipisteestä tai tee lehtitilaus ja lue koko juttu mobiililaitteella Wype-sovelluksen kautta. Samalla voit lukea 10 uusinta numeroamme.

Digital FOTO nummer 14/2018

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!