Syksyn eläimiä

Syksy on antoisaa aikaa eläinvalokuvaajalle. Metsä on värejä täynnä, ja eläinten poikaset ovat jo isoja mutta yhä varomattomampia kuin täysikasvuiset. Lue, miten eläimiä lähestytään ja kuvausvälineitä hyödynnetään parhaiten.

tiistai 17. syyskuuta 2013

ja lintukuvaukseen sisältyy paljon ainutlaatuisia kokemuksia, jotka kestävät vain muutaman sekunnin. Siksi on ratkaisevaa, että kameravarustusta osataan käyttää nopeasti ja varmasti ja että käyttäjä hallitsee tekniikan täysin. Tärkeimpiin hallittaviin asioihin kuuluvat valotusaika ja aukko, ja se yhdessä uudempien kameroiden hienon kuvanlaadun kanssa – jopa suurilla herkkyyksillä – avaa uusia mahdollisuuksia. Opettele myös liki kätketty ohjelma, joka yhdistää aukon esivalinnan ja valotusajan esivalinnan parhaat puolet.

Valotus on vain yksi eläinkuvauksen välttämättömistä hallittavista asioista. Myös tarkennus, sommittelu ja tausta on hallittava hyvin, ja eläimiä lähestyttäessä on myös kuvaajan oman käyttäytymisen oltava kurinalaista. Tässä jutussa alan todelliset ammattilaiset antavat omat neuvonsa syksyn eläinkuvausretkiä varten.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!