Täydellinen opas värikkääseen syksyyn

Syksyn värit ovat vielä monin paikoin kauneimmillaan, joten nyt ovat käsillä viimeiset hetket ottaa vuoden kauneimmat kuvat. Lähde luontoon ja opettele tekniikat, joilla saat kuviin potkua.

tiistai 2. lokakuuta 2012

Nyt on kamerat puhdistettu menneen kesän rantahiekasta sekä linssit ja suotimet suolavesitahroista. Kauniita syyspäiviä on vielä jäljellä, ja tämän jälkeen edessä on lyhyiden ja harmaiden päivien jakso. Useimmat aktiivikuvaajat varmasti haluavat ruskan upeat värit talteen.

Jokavuotinen väriloisto on yksi luonnon suurista ihmeistä. Auringon valo ja lehtivihreä ovat osa fotosynteesiä, joka tuottaa happea. Lehtivihreän eli klorofyllin ansiota on myös se, että puiden lehdet ovat kesällä vihreät. Syksyllä päivien käydessä lyhyemmiksi ja valon määrän vähentyessä lopettavat puut fotosynteesin eli yhteyttämisen, ja niin lehtivihreä häviää lehdistä ja ne kuihtuvat ja muuttuvat väriltään keltaisiksi, ruskeiksi ja punaisiksi.

Tässä artikkelissa annamme toimivia neuvoja näyttävien syyskuvien ottamiseen sekä katsomme kameran eri säätömahdollisuuksia, sommitteluun liittyviä asioita ja tietysti muutamia keskeisiä välineitä, joilla hyvistä kuvista tulee vielä parempia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!