Tarkka lähikuva 700 metrin etäisyydeltä

Yhdistämällä noin 700 kuvaa NASAn käyttämän tekniikan avulla saatiin aikaan Bentleyn mainoskuva. Autojen myynnin kasvu ei jää kiinni ainakaan kuvan yksityiskohtien toistosta.

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Tämä kuva San Fransiscon Golden Gate -sillasta ei ole aivan tavallinen kuva. Autovalmistaja Bentley kutsuu sitä maailman erikoisimmaksi autokuvaksi.

Tämä johtuu siitä, että kyseessä on 53 gigatavun kokoinen valokuva, jonka pienetkin yksityiskohdat tulevat esiin, kun kuvaa tuodaan lähemmäksi zoomaamalla.

via GIPHY

Tässä nähdään lyhyt versio, jossa zoomataan 700 metrin päästä aina peräti auton etuistuimelle asti. Kyseessä on Bentley Mulsanne, joka maksaa 330 000 dollaria eli noin 300 000 euroa Yhdysvalloissa ilman veroja.

Pitempi versio löytyy Bentleyn kotisivuilta.

Jalkapallokentän kokoinen tulostettuna

Bentleyn vaikuttava mainoskuva on yhdistetty 700 kuvasta NASAn Panorama Stitching -tekniikan avulla, jolla Nasa hankki panoraamakuvia Marsista.

Projektin suunnittelu vei puoli vuotta, kuvaaminen kuusipäivää ja kuvan käsittely kaksi ja puoli kuukautta, sillä kuva on peräti 4425 kertaa suurempi kuin tavallinen älypuhelimen kuva.

Kuvan resoluutio on 53 000 megapikseliä eli 53 gigapikseliä. Bentleyn mukaan se olisi tulostettuna jalkapallokentän kokoinen.

Kuvattu Nikonilla

Verkkosivusto Motor1.com kertoo, että kuvat on otettu Nikon D7200 –rungolla ja Nikon AF-S Nikkor 800 mm f/5.6E FL ED VR -objektiivilla.

Tekninen jälki on vakuuttavaa, mutta ärsyttävää on se, että katsoja voi zoomata vain autoon ja sen tuotemerkkiin yhdeltä puolen. Yleisön kannalta olisi mahtavaa, jos autoa voisi katsella samalla lailla eri puolilta.

Mene Bentleyn kotisivuille niin näet kuvan täydellä tarkkuudella ja voit zoomata sitälähemmäksi.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!