5 suomalaista siltaa, jotka kannattaa kuvata

5 suomalaista siltaa, jotka kannattaa kuvata

Silta voi antaa maisemaan uuden näkökulman. Niitä on Suomessa mistä valita. Etsimme sinulle 5 siltaa, joita kannataa käydä tervehtimässä kameran kanssa.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Silta on kaunis ja erilainen kuvauskohde, jossa kuvauksellinen arkkitehtuuri ja maisema yhdistyvät. Suomessa on paljon kuvaamisen arvoisia siltoja.

Silta on hyvä kuvauskohde. Se ei lähde kesken kaiken karkuun. Sen olemus muuttuu sään, vuorokaudenajan ja vuodenajan mukana.

Listasimme tähän muutamia siltoja, joita kamerasi rakastaa.

1. Tähtiniemen silta

Heinolassa sijaitsevan Tähtiniemen sillan pylonit ovat korkeimmat Suomessa, korkeutta on 105 metriä. Se on myös Suomen toiseksi pisin silta. Se kannattaa kuvata myös iltavalaistuksessa.

2. Raippaluodon silta

Raippaluodon silta on Suomen pisin, se on peräti 1045 metriä pitkä. Sillan alta voi purjehtia, sillä tilaa on 26 metriä. Kun haluat kuvata sillan auringonlaskussa, pääset rantaan Fjärdskärdin levähdysalueen kautta.

3. Jätkänkynttilä, Rovaniemi

Jätkänkynttilä oli valmistuessaan Suomen ensimmäinen vinoköysisilta. Siitä saa hyvän sivukuvan esimerkiksi lähellä olevalta Jorma Eton tien sillalta. Valaistus uusittiin vuonna 2011, ja tämäkin silta on edukseen valaistuna.

4. Etelänkylän isosilta, Pyhäjoki

Etelänkylän isosilta on kuin muistutus siitä, että pieni voi olla kaunista. Se on valmistunut vuonna 1873. Se on 77 metriä pitkä, melko harvinainen puinen kaksoistukiansassilta. Sillan kuvaaminen eri puolilta on helppoa.

5. Sågbron silta, Espoo

Maamme vanhimpiin siltoihin kuuluu Mankinjoella sijaitseva Espoonkartanon Sågbron silta. Silta rakennettiin vuosina 1778-1816. Vain 17,2 metriä pitkä silta sekoitetaan usein hiukan idempänä olevaan Espoonkartanonsiltaan.

Tilaajana voit ladata yltä artikkelin, josta saat vinkkejä siltojen kuvaamiseen.

Lue myös koko Pohjolan hurjimmasta sillasta, joka on Norjassa. Kas tässä:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!