Lampaat kuvaavat Färsaaria

Google Street View on tyystin ohittanut Färsaaret, minkä tilanteen saarten turistitoimisto haluaa korjata... lampaiden avulla!

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Google Street Viewin avulla voivat ihmiset ympäri maailman kokea virtuaalista läsnäoloa missä tahansa päin maailmaa. Tai ainakin melkein missä tahansa. Maailmassa on muutamia paikkoja, joita ei ole Google Street View -kartalla. Yksi niistä on Färsaaret, ja färsaarelaiset ovat nyt työlääntyneet tilanteeseen. Ainakin yksi heistä, nimittäin Durita Dahl Andreassen, joka työskentelee Visit Faroe Islands -sivustolle.

Siksi hän on päättänyt saada Färsaaret Googlen kartalle. Ja mikä olisikaan Färsaarilla helpompi tapa tehdä se, kuin käyttää sitä, mitä täällä on eniten – nimittäin lampaita.

Durita on muutaman ystävänsä kanssa käynnistänyt projektin Sheepview360, jossa he ovat kiinnittäneet 360 asteen kameroita useisiin lampaisiin ympäri Färsaarten.

Lampaat liikuskelevat ympäri Färsaaria – myös siellä, jonne ei juuri teitä vie – ja kartoittavat kauniita maisemia. Kameroiden, kännyköiden ja aurinkopaneelien avulla kuvat ja niihin liittyvä GPS-paikannustieto siirtyy Duritalle, joka lataa ne Googleen.

Vaikka jotkut kuvat saattavat olla villanpehmeitä, projektin aktiivit toivovat, että he joka tapauksessa herättävät Googlen mielenkiinnon, ja että kauniille kalliosaarille ilmaantuu aikanaan kuvaajia oikean kamerakaluston kanssa.

Katso videoita ja lue lisää: Sheepview360.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!