Tanskan suurin rakennus sijaitsee Aarhusin satama-alueella.
Lighthouse.

Jättimäinen kerrostalo Aarhusissa on Tanskan suurin rakennus.

© Shutterstock.

Näin valokuvaat Tanskan suurinta rakennusta

Aarhusissa sijaitsee Tanskan korkein rakennus, pilvenpiirtäjä Lighthouse, joka on hieno kuvauskohde. Tässä jutussa kerromme, miten parhaiten vangitset näyttävän rakennuksen kuviin.

perjantai 11. elokuuta 2023 teksti R. Rasmussen

Tanskan korkein rakennus sijaitsee Aarhusissa. Lighthouse, joka valmistui vuonna 2022, on 142 metriä korkea pilvenpiirtäjä ja Tanskan korkein asuinrakennus.

Rakennusyhtiö Per Aarsleffin toteuttamassa kerrostalossa on 395 asuntoa, ja se sijaitsee Aarhusin satama-alueella. Se on sekä sijaintinsa että vaikuttavan kokonsa ansiosta ainutlaatuinen kuvauskohde.

Niin suurta rakennusta ei kuitenkaan ole aivan helppo kuvata. Poimi siis tästä parhaat vinkit kuvausmatkalle.

1. Vettä etualalle

2. Kuvaa kuin oikeaa majakkaa

3. Korkeita kuvia korkeasta kohteesta

4. Käännä katse ylöspäin

5. Hyödynnä upeita näkymiä


1. Vettä etualalle

Rakennus sijaitsee satama-alueella, joten se kannattaa kuvata upeasti veden kehystämänä. Se onnistuu esimerkiksi vihreältä Det Grønne Fyrtårn -majakalta tai Risskov Strandparkin kylpylän luota. 

Molemmista paikoista on hienot näkymät veden yli kohti Lighthousea. Hankkiudu paikalle auringonlaskun aikaan ja käytä laajakulmaobjektiivia, niin saat kauniita panoraamakuvia vedestä ja komeasta arkkitehtuurista.

Tanskan suurin rakennus piirtyy upeasti kuvaan majakalta.
Vihreä majakka.

Hyvä paikka ottaa upeita kuvia Tanskan korkeimmasta rakennuksesta.

© Shutterstock.

2. Kuvaa kuin oikeaa majakkaa

Pilvenpiirtäjän nimi Lighthouse tarkoittaa majakkaa, ja rakennusta kannattaakin kuvata mereltä niin kuin se olisi oikea majakka, joka ohjaa satamaan saapuvia aluksia.

Jos satut saapumaan Aarhusin satamaan lautalla tai vain ohitat sen mereltä, ota ihmeessä kamera esille Lighthousen kohdalla, sillä se on upeimmillaan kuvattuna suoraan mereltä kaupungin luodessa sille taustaa.

Rakennus näkyy kauas merelle kuin oikea majakka.
Tanskan suurin rakennus.

Lighthouse tervehtii merellä liikkujia kuin oikea majakka.

© Shutterstock.

3. Korkeita kuvia korkeasta kohteesta

On vaikuttavaa nähdä jättimäisen pilvenpiirtäjän kohoavan sataman paljon pienempien rakennusten keskeltä, mutta jotta se mahtuu kokonaan vaakakuvaan, sen joutuu kuvaamaan varsin kaukaa.

Käännä siis kameraa 90 astetta ja kuvaa pystykuvia, jotta pääset lähemmäs kohdetta. Voit myös valita perinteisen vaakakuvan sijaan neliömäisemmän leikkauksen.

4. Käännä katse ylöspäin

Pilvenpiirtäjän pyörryttävä korkeus tulee kuvissa hyvin esiin, jos asetut rakennuksen juurelle ja kuvaat sitä ylöspäin kohti sen huippua. Vakio 50 millin objektiivi toimii tässä hyvin, kunhan kamera on käännetty pystykuvan ottamista varten.

Käännä kamera ja ota Lighthousesta pystykuvia.
Lighthouse sen juurelta kuvattuna.

Katseen kohottaminen Tanskan korkeimman rakennuksen huipulle ottaa vatsanpohjasta.

© Shutterstock.

5. Hyödynnä upeita näkymiä

Käänteisesti voit myös kuvata rakennusta ylhäältä alaspäin – ja kannattaa tietysti hyödyntää myös Lighthousen huipulta avautuvia upeita näkymiä ja kuvata sieltä koko kaupunkia.

Rakennuksen katolla on kaikille avoin näköalatasanne, jolla on myös ravintola.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!