3 vinkkiä parempaan valoon muotokuvissa

Parilla pikkuniksillä voit parantaa muotokuvien valoa, välttää rumat varjot ja saada niihin lisää sävyjä.

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Koko kalusto ei ole aina mukana, eikä kuvaaja aina myöskään voi tai halua panna lisää rahaa kiinni varusteisiin. Tässä muotokuvaukseen muutamia improvisoituja kikkoja, joilla voit pehmentää varjoja ja saada kasvoihin lisää sävyjä.

1. Käytä alumiinifoliota heijastimena

Palanen foliota tai styroxlevy käyvät hyvin edullisesta heijastimesta, jolla voidaan pehmentää kasvojen varjoja ulkomuotokuvissa.

Aseta kotitekoinen heijastin vastakkaiselle puolelle kuin valonlähde niin, että se valaisee mallin kasvoja. Heijastinta voidaan toki käyttää myös sisällä, jolloin malli asetetaan ikkunan ääreen ja heijastin ikkunaa vastapäätä.

2. Itse tehty varjostin

Muotokuvat eivät useinkaan onnistu voimakkaassa auringonvalossa, kun kasvoille muodostuu jyrkkiä varjoja.

Silloinkin voidaan käyttää yllä kuvattua heijastinta. Usein on kuitenkin parempi suojata kasvoja auringolta. Apu löytyy valkoisesta kankaasta, joka voi olla vaikkapa vanha lakana. Kun se asetetaan auringon ja mallin väliin, saadaan aikaan tasainen, sopiva muotokuvavalo.

3. Käytä kameran salamaa

Salamalaitteen valosta saadaan parempaa, kun välähdyspää suunnataan kattoon tai seinään ja valosta saadaan näin epäsuoraa. Se on samalla tasaisempaa ja luonnollisempaa.

Sama voidaan tehdä myös kameran omalla salamalla. Joissakin kameroissa salama voidaan kääntää ylöspäin alla olevan kuvan kertomalla tavalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!