Valokuvaaja ottaa kuvia henkilöstä
© Shutterstock.com

5 vinkkiä parempiin ulkomuotokuviin

Ulkona otettavista muotokuvista voi tehdä entistä parempia olemassa olevien varusteiden, sommitteluvinkkien ja tiettyjen asetusten avulla. Tässä on viisi helppoa vinkkiä muotokuvaukseen.

torstai 13. huhtikuuta 2023 teksti K. Engbo

1. Valaise puhelimella

Jos et saa hämärässä tarpeeksi valoa kasvoille, ota puhelin esiin. Sovelluksen avulla puhelimen saa tuottamaan täysin puhdasta väriä. Pyydä mallia pitämään näyttöä kasvojensa lähellä niin, että puhelin ei näy kuvassa, mutta sen valo heijastuu kasvoihin.

iPhonen Color Screen- tai Androidin Screen Flashlight -sovelluksella voi valita näytön värin ja säätää valon voimakkuutta.

Lataa ulkona otettavien muotokuvien taskuopas täältä.

2. Luo reunavalo auringon avulla

Voit luoda hiuksiin kauniin reunavalon kuvaamalla kohti matalalla olevaa aurinkoa. Samalla kasvojen valosta tulee tasainen, koska ne ovat varjossa. Asetu tarvittaessa kohteen luomaan varjoon. Täysin valkoiseksi muuttuva taivas ei haittaa.

Muotokuva vastavalossa

Kun aurinko paistaa takaapäin, hiuksiin tulee kaunis reunavalo. Tällöin vältetään myös valon osuminen suoraan kasvoihin, jolloin se loisi voimakkaita varjoja ja saisi mallin siristelemään silmiään.

© Shutterstock.com

3. Tee kasvoista kauniimmat foliolla

Alumiinifoliolla voidaan heijastaa valoa kasvoihin ulkona kuvattaessa. Yleensä se toimii parhaiten, jos kuvauspaikka ei ole suorassa auringonpaisteessa. Ota noin puoli metriä foliota, jonka malli voi pitää käsissään niin, että se ei näy kuvassa. Se voi auttaa valaisemaan esimerkiksi silmien ympäristöä.

>Lue myös: Parhaat mobiilisovellukset valokuvaukseen

4. Kehystä muotokuva sumennuksella

Usein taustasta pyritään saamaan sumennettu niin, että malli irtoaa taustasta, mutta myös sumennettua etualaa voi käyttää mallin kehystämiseen.

Kuvaa suurella aukolla, esim. F2,8:lla, ja käytä silmäntunnistusta tai yhtä mallin silmän kohdalla olevaa tarkennuspistettä. 

Muotokuva, jossa on lehtiä etualalla

Varmista, että aivan etulinssin edessä on esimerkiksi oksia, lehtiä tai LED-kynttilöitä. Voit myös itse pitää lehteä objektiivin edessä.

© Shutterstock.com

5. Kuvaa täysin äänettömästi

Monissa järjestelmäkameroissa on elektroninen suljin, joka tekee kamerasta täysin hiljaisen. Mallin rentouden kannalta voi olla hyvä, että hän ei kuule sulkimen ääntä. Joissakin kameroissa on valittava erityinen hiljainen tila.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!