Haastateltavana Jimmy Nelson

Haastateltavana Jimmy Nelson: Ota kuva ennen kuin he katoavat

Mestarikuvaaja Jimmy Nelson on ottanut useita kaikkein tunnetuimmista alkuperäiskansoja esittävistä valokuvista.

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Jimmy Nelson on vuosia vetänyt alkuperäiskansaprojektia Before They Pass Away sekä kirjoittanut kirjan, joka kertoo hänen kuvausmatkoistaan maailman harvinaisimpien kansojen luo. Etiopiassa hän odotti yhden kuvan ottamista viikon, ja senkin jälkeen kuvaustilanne oli mennä pilalle yllättävän tappelun vuoksi. Mongoliassa hän joi itsensä muiden kanssa humalaan ja oppi jotakin oleellista poroista ennen kuin heimo hyväksyi hänet.

Jimmyn käsilaukku

1: Jimmy on tehnyt tai pikemminkin koostanut itse kameransa ison koon Cambo-kamerasta, Schneider-Kreuznach-objektiiveista ja Hasselbladin valmistamista digiperistä.

2: Jimmyllä on lenkkitossut aina mukanaan. Mikään ei auta paremmin panemaan ajatuksia järjestykseen kuin juoksulenkki. Se tuottaa jo sinänsä iloa, ja hän saa aikaa ajatella itsekseen.

3: Toinen aina mukana kulkeva varuste on vitamiinpilleripurkki. Vähän sama juttu kuin lenkkitossutkin: kun ruumis saa mitä tarvitsee, on rakentaville ajatuksille enemmän tilaa.

4: iPhone on aina mukana, vaikka se onkin Jimmyn mielestä hiukan noloa. Se on hänelle päiväkirja ja muistikirja, ja siinä ovat myös hänen yhteystietonsa. Samalla hän pitää siitä, että voi näyttää ihmisille ympäri maailmaa, millaisesta ympäristöstä itse tulee.

5: Hänellä on erikoisvalmisteinen Gitzo-jalusta, joka venyy aina kahdeksan metrin korkeuteen. Sitä on monet kerrat ollut apua ja siitä on tullut hänelle korvaamaton työkalu.

Seuraa hänen matkakokemuksiaan ja tutustu hänen suuren koon kameraansa tämän jutun myötä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!