Meksikolainen mies asettaa luurangon järjestykseen
Sukulaiset järjestykseen

Meksikossa sijaitsevassa Campechessa sukulaiset ottavat kuolleiden esi-isiensä luut esiin, puhdistavat ne ja järjestävät ne siististi.

© Klaus Bo Christensen

Katso vaikuttavat kuvat: Savuavia ruumiita ja vihaisia voodoo-henkiä

Klaus Bo Christensen ottaa kuvia kuolleista ja kuolemanrituaaleista ympäri maailmaa. Se on vienyt hänet monille upeille ja vaarallisille matkoille. Tutustu upeisiin kuviin ja hurjiin tarinoihin.

tiistai 10. elokuuta 2021 teksti L. Hagemann

Campechessa, Meksikossa, sijaitsevalla katolisella hautausmaalla kuolleet laitetaan hyllyille. Jos ne eivät mahdu, ruumis leikataan kahteen osaan. Kolme vuotta myöhemmin perhe palaa takaisin, poistaa jäljellä olevat ihon ja hiukset ja kiillottaa luut. 

Joka vuosi he palaavat takaisin, laskevat luut ja järjestävät ne tietyllä tavalla laatikkoon. Kuvan mies on ollut kuolleena 40 vuotta.

Luuranko hyllyllä
Luulaatikko

Campeche-perinteen tarkoituksena on lievittää kuoleman aiheuttamia kipuja ja ehkäistä vainajien päätymistä kummituksiksi.

© Klaus Bo Christensen

“Oli pelkkä sattuma, että kuulin, että täällä on jotakin näkemisen arvoista. Sain tietää siitä, kun kyselin ihmisiltä Mexico Cityssä", Klaus Bo kertoo.

Kuolemanvakava projekti

Tämä on vain yksi tanskalaisen valokuvaajan Klaus Bo Christensenin mielenkiintoisista tarinoista. Hän matkustaa ympäri maailmaa kuvaten Dead and Alive -projektiaan. 

Kyse on erilaisten kuolemaan liittyvien rituaalien, vainajien ja heidän jälkeensä jääneiden kuvaamisesta ympäri maailmaa. Klaus Bo haluaa päästä eroon kuolemaa ympäröivistä tabuista.

Karaokehautajaiset Manilassa
Viimeisen matkan sävyjä

Manilassa Filippiineillä järjestetään joissakin paikoissa karaokehautajaisia. Ihmiset tulevat ja maksavat saadakseen laulaa laulun ja rahat menevät hautajaiskustannuksiin.

© Klaus Bo Christensen

Kaikki alkoi noin 12 vuotta sitten muslimihautajaisista Norjassa, joihin Klaus Bo osallistui valokuvaajana. Siitä lähtien hän on matkustanut lähes kaikissa maanosissa ja nähnyt savuavia ruumiita, karaokehautajaisia ja voodoon taikaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!