Yhdistetty ali- ja ylivalottunut kuva.

High key- ja low key -kuvien mallien kannattaa käyttää mustavalkoisia vaatteita. Valkoiset tai mustat vaatteet eivät vie huomiota ja sävyt pysyvät selkeinä valokuvien mustavalkoisiksi muuntamisen jälkeen.

© Shutterstock // Digikuva

Mitä eroa on high key- ja low key -kuvilla?

Kun hylkäät perinteisen ajatuksen siitä, että paras valotus on hyvä ja tasainen valotus, saat mahdollisuuden leikitellä valokuviesi ilmeellä. Näytämme, mikä on high key- ja low key -kuvien välinen ero.

lauantai 10. joulukuuta 2022 teksti C. Trant

Mikä high key on?

High key tarkoittaa kuvien ylivalottamista niin, että vaaleat sävyt ovat vallitsevia. Se voi luoda iloisen, keveän ja ilmavan tunteen, joten se on suosittu tyyli esimerkiksi hää- ja vauvakuvissa.

Vauva ja isä ylivalotetussa kuvassa.

High key -muotokuvat vaativat valtavasti valoa, joten niissä kannattaa käyttää vähintään kolmea valonlähdettä. Ulkoinen salama tai tehokas lamppu sopivat valoiksi. Lisäksi voi olla hyvä idea muokata valoa softboxeilla tai sateenvarjoilla, jotta mallin kasvoihin ei tule voimakkaita varjoja.

© Shutterstock

Mikä low key on?

Low key tarkoittaa tummien sävyjen ja raskaiden varjojen hallitsemaa tyyliä. Se tehdään alivalottamalla kuvia. Tuloksena voi olla dramaattisuutta ja syvyyttä huokuvia tummia ja synkkiä muotokuvia.

Nuoren miehen low key -muotokuva.

Saat synkän ja pimeän tunnelman, jos mallin kasvot on valaistu varsin heikosti. Siksi salama kannattaa asettaa vinosti mallin eteen tai viereen niin, että kasvoille muodostuu selkeitä varjoja. Jos koekuvien mukaan taustalla on liikaa valoa ja malli on hieman alivalottunut, voit lisätä salaman tehoa ja siirtää valonlähteen kauemmas sivulle. 

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!