Mies kelluu ilmassa maiseman yllä

Kelluvien muotokuvien luomiseen on monia tapoja. 

© Shutterstock

Näin syntyy taianomainen kelluva muotokuva

Voi näyttää monimutkaiselta, mutta muotokuvia, joissa malli leijuu ilmassa, on todella helppo tehdä. Alla on viisi yksinkertaista vinkkiä, joilla tämä onnistuu.

torstai 12. syyskuuta 2019 teksti S. Winter

Leijuvat muotokuvat eli englanniksi levitation portraits ovat yllättäviä ja kiehtovia, koska niissä näkyy jotain, mikä on meille ihmisille fyysisesti mahdotonta: leijua vapaasti ilmassa.

Vaikka emme pysty nostamaan itseämme ilmaan todellisuudessa, voimme helposti tehdä sen valokuvissa yhdistämällä kaksi kuvaa tai useampia yhdeksi kuvankäsittelyohjelmalla. 

Alta löydät vinkit kelluvan muotokuvan suunnitteluun, kuvaamiseen ja käsittelyyn. Se vaatii hieman erilaista lähestymistapaa kuin tavalliset muotokuvat. 

> Lue myös: 12 hauskaa kuvausprojektia

Nuori nainen kelluu ilmassa kirjoituskone ja paperi

Kun olet perehtynyt perusteisiin, voit lisätä kuvaan elementtejä. 

© Shutterstock

1. Suunnittele poseeraus

Malli voi poseerata monella tapaa, mutta helpointa on, jos hän seisoo tuolilla, koska silloin kuvaajan ei tarvitse huolehtia siitä, kuinka hänen hiuksensa tai vaatteensa laskeutuvat. 

Se ei tuota yhtä vaikuttavaa tulosta kuin se, jos malli esimerkiksi makaa kuten yllä olevassa kuvassa, mutta tästä on hyvä aloittaa. 

Kun osaat kelluvien muotokuvien ottamisen käytännön ja tekniset asiat, voit pyytää mallia makaamaan tuolilla niin, että hänen päänsä taipuu alemmas kuin jalat. 

Tämän tyyppisissä poseerauksissa tarvitaan kamerajalustan ja tuolin lisäksi tuuletin, jolla puhalletaan hiuksiin ja vaatteisiin.

> Lue myös: Hauska kuvausprojekti talviseen iltaan

2. Suunnittele mallin vaatetus

On parasta, jos mallin vaatteet ovat yksiväriset, koska kuviot voivat vaikeuttaa kuvankäsittelyä, esimerkiksi jos on kloonattava vaatteiden alueita. 

Jos malli on makuulla, on myös tärkeää, että henkilöllä ei ole takkia, koska se ei roiku luontevasti. Jos kuvataan naista, pitkät ja vaaleat mekot ja hameet toimivat hyvin. 

> Lue myös: 10 luovaa valokuvausideaa

3. Kuvaa pilvisenä päivänä

Aurinko tietää kovia varjoja, jotka paljastavat heti tuolin tai jakkaran, ja silloin voi olla vaikeaa saavuttaa realistista tulosta kuvankäsittelyssä. 

Älä siis kuvaa aurinkoisena päivänä. 

> Lue myös: Hauska monivalotus syntyy nopeasti

Nuori mies leijuu kentän yllä ilmapalloilla

Käytä rekvisiittaa kuten ilmapalloja, saippuakuplia tai muita esineitä, jotka tukevat leijuvaa ilmaisua.

© Shutterstock

4. Kuvaa mallin kanssa ja ilman

Asetakamera jalustalle. Valitse käsisäätöohjelma ja pyydä mallia asettumaan joko jaloilleen, vatsalleen tai selälleen jakkaran päälle. Aseta tarkennuspiste mallin pään kohdalle, tarkenna ja lukitse tarkennus siirtymällä käsitarkennukseen.

Ota ensimmäinen kuva. Ota sitten toinen kuva ilman mallia ja jakkaraa, mutta niin, että sekä tarkennus, valotus että rajaus ovat samat kuin edellisessä.

5. Yhdistä kuvat Photoshopilla

Avaa Photoshop. Valitse Tiedosto, Komentosarjat ja Lataa tiedostot pinoo. Valitse ottamasi kuvat. Rastita Yritä tasata lähdekuvat automaattisesti, jotta pienet tärähdykset korjaantuvat.

Valitse ylin taso ja napsauta kohtaa Tee uusi säätötaso. Valitse Sivellintyökalu, säädä Peittävyys arvoon 100% ja piirtoväriksi musta, ja maalaa varovasti jakkara pois näkyvistä. Lopuksi voit käsitellä yhdistettyä kuvaa muilta osin tarpeen mukaan.

> Etunurkassa on runsaasti Photoshop-ohjeita

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!