Pehmennä muotokuvan tausta
© Shutterstock

Näin teet luonnollisia muotokuvia

Muotokuvista tulee parhaita silloin, kun sekä mallilla että kuvaajalla on vapautunut ja turvallinen olo. Tässä vinkkejä luonnollisiin muotokuviin.

tiistai 11. heinäkuuta 2017

Muotokuvassa on tärkeintä, että mallista syntyy se vaikutelma, johon sinä ja malli tähtäätte. Siksi on tärkeätä, että kuvaaja osaa ohjata mallia, kameran takaahan parhaiten näkyy, mikä lopputulos tulee olemaan.

On myös tärkeää, että mallilla on hyvä olo – muuten luonnollinen hymy katoaa.

Älä koskaan pyydä mallia hymyilemään. Ne näkyy heti eikä koskaan vaikuta luonnolliselta. Luo mielummin turvallinen oli vaikka kevyellä kosketuksella olkapäälle ja pyri luomaan mukava keskustelu mallille tärkeistä aiheista.

Kaunis taustapehmennys

Jotta muotokuva olisi mahdollisimman tehokas, on tärkeätä että tausta pehmentyy ja saa kauniin bokehin. Mitä suurempi aukko, sitä parempi bokeh. Voit käyttää myös pitkää polttoväliä, esim. 200 mm:ä lisäämään pehmennystä.

Hyvä valo

Vastavaloon kuvattaessa kannattaa käyttää pistemittausta, jolloin kamera mittaa valon vain pieneltä alalta. Mittaa mallin ihosta, niin valotus on todennäköisesti oikea.

Lue lisää muotokuvauksesta Digikuvan numerosta 12. Siitä näet myös, miten polttoväli ja objektiivi vaikuttavat kasvoihin, ja miten saat kikkailtua parhaan bokehin.

Tee lehtitilaus nyt, niin voit lukea viisi uusinta numeroamme mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!