Jotkut valokuvaajat osaavat ottaa todella upeita muotokuvia, jotka voivat pikaisella vilkaisulla näyttää työläästi photoshopatuilta kuvilta.
Niin ei kuitenkaan läheskään aina ole, sillä muotokuvauksessa itse kuvaus on usein tärkeämpää kuin kuvien jälkikäsittely.
Kuviin voi saada mahtavia tehosteita jo kuvattaessa, ja se tekee koko prosessista sekä hauskemman että nopeamman, kun halutaan luoda kiinnostavia muotokuvia.
Digikuvan numerossa 7/2022 saat hyviä ideoita upeiden ja luovien muotokuvien ottamiseen studiossa, valossa ja varjoissa.

Aivan kuvan yläosan ulkopuolelle asetettu suuri softbox valaisee miehen ja jättää taustan tummaksi.
© ShutterstockKuvausmatkalla yläilmoissa DJI Mavic 3:lla
Tilasimme DJI:n uuden Mavic 3 -droonin jo ennen sen myyntiin tuloa, koska sen tekniset tiedot olivat vakuuttavat.
Droonissa oli kuitenkin vielä lastentauteja, kun se saapui markkinoille.
Drooni sai tammikuun loppupuolella uuden ohjelmiston, ja lähdimme testaamaan laitetta auringonlaskun jälkeen nähdäksemme, mihin sen suuri kenno pystyisi.
Katso, miten kävi, kun testasimme droonia sinisellä hetkellä, ja lue, miten sen uudet ominaisuudet toimivat käytännössä.

Kahden sekunnin valotusaika sumentaa auton valot ja pitää kaiken muun terävänä. Laskettelurinne näkyy horisontissa satama-alueen takana.
© Klaus Nygaard @DigikuvaSai elämänilonsa takaisin kalasääskien avulla
Mark Smithillä on erityinen yhteys kalasääskiin, ja hän on juuri julkaissut niistä valokuvakirjan.
Keskustelimme luontokuvaajan kanssa kuvista, jotka auttoivat häntä pääsemään yli surusta ja takaisin elämään tragedian jälkeen.
Lue, miten valokuvaus auttoi lintukuvaajaa suuressa surussa ja miten Mark Smithistä tuli sattumalta YouTube-tähti.

Joskus kalasääski iskee umpimähkään ja syöksyy suoraan kalaparveen. Tässä tilanteessa kävi tuuri ja saalista tuli kaksin verroin.
© Mark Smith