Ota lentävä lähtö YouTuben käytössä

YouTube on yksi maailman suosituimmista verkkosivustoista ja hyväksi havaittu kanava jakaa videoita maailmalle.

keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Jos haluat esitellä videokuvaajan taitojasi, YouTube on mainio paikka siihen, taitotasostasi riippumatta.

Palvelussa on helppo katsella kenen tahansa sinne lataamia lyhyitä esityksiä tai aikaviivevideoita. Lisäksi sinulla todennäköisesti on jo valmiiksi laitteita, joilla voi tallentaa kelvollista videokuvaa.

Videon käsittely on melko helppoa ja onnistuu suoraan YouTubessa.

Käytössä on tietenkin vähemmän mahdollisuuksia kuin työpöytäsovelluksissa, joita löytyy monesta eri hintaluokasta. Tässä kurssissa kerromme, kuinka saat lähetettyä videosi maailmalle. YouTube toimii nimittäin henkilökohtaisena tv-kanavanasi täysin maksutta.

Näin pääset alkuun

Kun olet kirjautuneena YouTubeen, napsauta Lataa-painiketta. Etsi video koneeltasi, ja aloita sen lataaminen. Kirjoita videolle otsikko ja kuvaus sekä hakusanoja Tagit-kenttään, mielellään myös englanniksi. Tagit kuvaavat videon aihetta ja helpottavat sen löytämistä. Valitse, ketkä voivat nähdä videon. Asetuksella Julkinen kuka tahansa voi nähdä videon. Piilotettu tarkoittaa, että vain linkin saaneet voivat katsella videota. Yksityinen näkyy vain sinulle.

Muista loppusilaus

Jos haluat hienosäätää videota lataamisen jälkeen, napsauta Videonhallintaohjelma, joka on vasemmalla.

Voit mm. vähentää tärinää ja säätää valoisuutta sekä lisätä videoosi tekstejä yksinkertaisella mutta toimivalla Tekstitykset-toiminnolla.

Voit jopa leikatakin videoita täällä, mutta leikkaamiseen suosittelemme oikeita editointiohjelmia.

Tilaajana voit ladata tämän Digikuvan jutun itsellesi ylhäältä. Siinä on tarkemmat ohjeet, joilla pääset alkuun YouTuben käyttäjänä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!