Pitäisikö sinun lisätä kuva CV:hen?

tiistai 15. marraskuuta 2022

Valokuvan lisääminen ansioluetteloon on yhä suositumpaa, mutta monet ovat edelleen epävarmoja siitä, pitäisikö se tehdä. Tässä artikkelissa käsittelemme valokuvan lisäämisen hyviä ja huonoja puolia ja autamme sinua päättämään, onko se oikea ratkaisu sinulle.

Mitä hyviä puolia on valokuvan lisäämisessä ansioluetteloon?

Valokuvan sisällyttäminen ansioluetteloon on yhä tyypillisempää. Yksi suurimmista eduista, joita valokuvan sisällyttämisestä ansioluetteloon on se, että se antaa ansioluettelolle henkilökohtaisemman vaikutelman. Kuva ansioluettelossasi auttaa mahdollisia työnantajia muistamaan sinut ja antaa heille käsityksen siitä, kuka olet ihmisenä. Monet henkilöt uskovat, että kuva paljastaa jotain persoonallisuudestasi. Siksi positiivinen maine voi auttaa "brändin rakentamisessa". Lisäksi kuvan liittäminen ansioluettelosi voi auttaa sinua erottumaan kilpailijoista. Koska harvat henkilöt laittavat kuvan ansioluetteloonsa, kuvan ottaminen voi auttaa sinua erottumaan joukosta. Valokuvan liittämisestä ansioluettelosi voi olla hyötyä myös esitettävyyden kannalta. On ratkaisevan tärkeää, että esität itsesi hyvin, kun haet työpaikkoja, joissa tarvitaan vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa. Liittämällä valokuvan voit osoittaa, ettet ole huolissasi siitä, että sinua arvioidaan pelkästään ulkonäkösi perusteella.

Mitä haittapuolia on valokuvan lisäämisessä ansioluetteloon?

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että kaikki eivät suhtaudu myönteisesti valokuvien käyttöön ansioluettelossa. Valokuvan lisäämisestä ansioluetteloon voi olla useita haittoja. Ensinnäkin se voi olla syrjivää. Ketään on helpompi syrjiä ulkonäön perusteella, ja eräässä tutkimuksessa todettiin, että hyvännäköiset naiset saattavat kärsiä kateuden vuoksi haittaa kuvan esittämisestä ansioluettelossa. Lisäksi heikkolaatuinen kuva voi joskus antaa väärän ensivaikutelman. Lisäksi jotkut rekrytoijat saattavat pitää kuvia tarpeettomina ja jopa häiritsevinä. Siksi on tärkeää tutkia yrityksen kulttuuria, ennen kuin päätät, haluatko lisätä kuvan ansioluettelosi vai et. Jos olet epävarma, on aina parasta olla varovainen ja jättää kuva pois.

On myös tärkeää huomata, että kuva kannattaa jättää pois, jos haet työpaikkaa Irlannista, Yhdysvalloista tai Isosta-Britanniasta. Näiden maiden syrjinnänvastaisen lainsäädännön ja työlainsäädännön vuoksi työnantajien on osoitettava, että heidän työllistämismenettelyihinsä ei liity minkäänlaista profilointia esimerkiksi etnisen alkuperän, sukupuolen, iän tai ulkonäön perusteella. Näiden maiden yritykset eivät mielellään halua nähdä hakijoiden kuvia työhakemusten yhteydessä mahdollisten oikeudellisten ongelmien välttämiseksi.

Lyhyesti sanottuna, vaikka valokuvan lisäämisestä ansioluetteloon on joitakin etuja, on myös joitakin mahdollisia haittoja, jotka on syytä ottaa huomioon ennen päätöksen tekemistä.

Tärkeitä asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, jos päätät liittää valokuvan ansioluetteloosi

Kun haluat lisätä valokuvan ansioluettelosi, sinun on otettava huomioon muutamia asioita.

- Ensinnäkin sinun on varmistettava, että kuva on laadukas ja ammattimaisen näköinen. Epäselvä tai matalaresoluutioinen valokuva ei tee hyvää vaikutelmaa. Vältä siis selfieitä ja huonolaatuisella puhelinkameralla otettuja kuvia. Valitse sen sijaan passikuva, joka on hyvin valaistu ja tarkennettu.

- Toiseksi sinun on mietittävä, millaisen vaikutelman haluat antaa ansioluettelokuvallasi. Valitse asu, joka on fiksu ja sopiva haettavaan työpaikkaan, ja varmista, että kehonkielesi on positiivista ja itsevarmaa.

- Kolmanneksi valitse kuva, jossa hymyilet ja näytät ystävälliseltä. Tämä auttaa luomaan myönteisen ensivaikutelman.

- Varmista lopuksi, että kuvan tausta on rauhallinen ja neutraali. Vältä kiireisiä kuvioita tai häiritseviä taustaesineitä.

Yleisten CV-kuvavirheiden välttäminen auttaa varmistamaan, että CV:si tekee oikean vaikutelman ja antaa sinulle parhaat mahdollisuudet saada haluamasi työpaikka. Lue lisää osoitteessa cvmaker.fi kuvan lisäämisestä CV:hen ja muista tärkeistä asioista ammattimaisen CV:n kirjoittamiseen, joka erottaa sinut muista.

Muita tärkeitä asioita hyvin kirjoitettuun CV:hen

Nykypäivän työmarkkinoilla pelkkä ansioluettelo ei riitä, vaan ansioluettelosi on erotuttava muista, jotta sinulla on parhaat mahdollisuudet saada unelmiesi työpaikka. Mitkä ovat siis viisi tärkeintä asiaa, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota CV:tä kirjoittaessasi? Lue lisää ja ota selvää!

1. Muotoilu

CV:n ulkoasu on yhtä tärkeä kuin sisältö. Ensivaikutelmallahan on merkitystä, ja huonosti suunniteltu ansioluettelo on potentiaalisille työnantajille vastenmielinen. Muotoilun on tietenkin oltava ammattimaista ja siistiä, mutta sen on oltava myös huomiota herättävä, jotta ansioluettelosi erottuu satojen muiden ansioluetteloiden joukosta, joita työnantaja saattaa saada. Hyvä muotoilu auttaa korostamaan keskeisiä taitojasi ja kokemustasi, ja samalla työnantajan on helppo selata ansioluetteloasi. Jos siis haluat tehdä hyvän vaikutuksen, muista käyttää hieman aikaa ja vaivaa ansioluettelosi suunnitteluun. CV:n muotoilu riippuu myös siitä, millaista työtä haet. Jos haet perinteisiä työpaikkoja, useimmat työnantajat haluavat nähdä perinteisen ansioluettelon, joten sinun on muotoiltava ansioluettelosi sen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, ettei hienoja kirjasimia tai värejä ole – pidä kiinni ammattimaisen näköisistä fonteista, kuten Times New Roman tai Helvetica, jonka koko on 12, ja käytä mustaa mustetta. Mutta jos haet joihinkin luoviin tehtäviin, sinulla on enemmän vapautta ilmaista luovuutesi ja lisätä graafisia elementtejä ja käyttää enemmän värejä, mutta tietysti on tärkeää, ettei sitä kannata liioitella.

2. Pituus

Ansioluettelosi tulisi olla korkeintaan kaksi sivua - jos se on sitä pidempi, vaarana on, että tylsistyt tai hukutat lukijasi. Muista siis pitää ansioluettelosi tiiviinä ja ytimekkäänä. CV:n pituus voi kuitenkin vaihdella sen mukaan, mitä paikkaa haet. Esimerkiksi aloittelevalle tasolle tarkoitettu ansioluettelo voi olla vain yhden sivun pituinen, kun taas ylempään tehtävään tarkoitettu ansioluettelo voi olla kolmen sivun pituinen. Mistä siis tiedät, kuinka pitkä ansioluettelosi pitäisi olla? Yleisesti ottaen vastaus on, että CV:n on oltava riittävän pitkä, jotta siitä käy ilmi kaikki olennaiset tiedot pätevyydestäsi haettavaan tehtävään. Tärkeintä on keskittyä laatuun määrän sijasta - sisällytä hakemasi tehtävän kannalta olennaisimmat tiedot ja jätä pois kaikki, mikä ei ole ehdottoman tärkeää. Näin ollen sinun ei tarvitse mainita kaikkia yksityiskohtia koulutuksestasi ja työkokemuksestasi, vaan vain sen verran, että lukija saa hyvän käsityksen pätevyydestäsi. Loppujen lopuksi tärkeintä on varmistaa, että ansioluettelosi on selkeä, ytimekäs ja räätälöity hakemaasi tehtävään sopivaksi.

3. Sisältö

CV:n sisällön osalta on kolme pääosiota, jotka sinun on sisällytettävä: yhteystiedot, koulutus ja työkokemus. Aloita listaamalla nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi ensimmäisen sivun yläosaan. Koulutusosiossa on lueteltava kaikki koulusi sekä kaikki suorittamasi tutkinnot ja todistukset. Työkokemusta koskevassa osiossa olisi korostettava aiempia työpaikkoja, harjoittelupaikkoja ja vapaaehtoistyötä. Muista luetella viimeisin työtehtäväsi ensimmäisenä ja mainita kunkin tehtävän kannalta merkitykselliset vastuualueet ja saavutukset.

4. Taitoja koskeva osio

Edellä mainittujen kolmen pääosan lisäksi voit halutessasi sisällyttää ansioluettelosi yläosaan myös taitoja käsittelevän osion. Tässä voit näyttää työnantajille, mitä osaat ja missä olet hyvä. On tärkeää räätälöidä taitosi hakemaasi tehtävään sopiviksi. Tämä tarkoittaa, että sinun tulisi korostaa niitä taitoja, jotka ovat merkityksellisiä haettavan työpaikan kannalta. Jos esimerkiksi haet kirjanpitäjän työtä, sinun tulisi korostaa kirjanpito- ja rahoitusanalyysitaitojasi. Jos haet myyjän työtä, sinun tulisi korostaa taitojasi asiakaspalvelussa ja viestinnässä. Räätälöimällä taitosi hakemaasi työpaikkaan sopiviksi parannat mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

5. Korjauslukutaito

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, älä unohda oikolukea! Tämä kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta olisit yllättynyt, kuinka moni jättää tämän yksinkertaisen vaiheen tekemättä - ja se voi todella haitata mahdollisuuksiasi saada haastattelu, jos ansioluettelossasi on kirjoitusvirheitä tai virheitä. Tarkista siis ansioluettelosi huolellisesti, ennen kuin painat "lähetä" hakemussähköpostia - se voi vaikuttaa ratkaisevasti siihen, kutsutaanko sinut haastatteluun vai ei.

Ansioluettelo on keskeinen osa työnhakuprosessia, ja on tärkeää käyttää aikaa sen varmistamiseen, että ansioluettelosi on hyvin kirjoitettu ja räätälöity hakemaasi tehtävään sopivaksi. Noudattamalla edellä annettuja vinkkejä voit laatia ansioluettelon, joka auttaa sinua erottumaan kilpailijoista ja lisää mahdollisuuksiasi saada haluamasi työpaikka. Onnea matkaan!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!