Siksi kannattaa liittyä fotokerhoon

Valokuvausharrastajien yhteisöissä ympäri maata tavataan muita samanhenkisiä ihmisiä sekä jaetaan palautetta kuvista, järjestetään kuvaustapahtumia ja -kilpailuja sekä kuullaan kiinnostavia esitelmiä. Tätä kautta jäsenten valokuvaustaidot kehittyvät ja tietämys lisääntyy. Lue täältä, kuinka kamerakerhojen jäseneksi haetaan.

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Suomessa on yli 90 kameraseuraa, joiden toiminnan aktiivisuus vaihtelee suurestikin. Niiden toimintaan kuuluvat mm. kuvausretket, koulutustapahtumat ja kuvaillat sekä keskustelut valokuvista ja kuvausvälineistä sekä kuvaamiseen liittyvästä tekniikasta.

Jotkut niistä kokoontuvat viikoittain, jotkut harvemmin, ja tapaamisilla on usein jokin erikoisteema. Kokoontumisissa jäsenet katselevat toistensa kuvia sekä antavat ja vastaanottavat palautetta. Seuroilla voi myös olla erilaista yhteistyötä paikallisten tahojen kanssa.

Valokuvauskerhon tai -seuran jäsenyys yleensä aktivoi ja kehittää jäseniään, joten kannattaa liittyä paikalliseen seuraan. Digikuvassa nähtiin viime vuonna juttusarja nimeltä Kuukauden kamerakerho, jossa esittelimme Suomen aktiivisimpiin kuuluvia kameraseuroja.

Kannattaa tutustua itseä lähellä olevan seuran kotisivuihin, ja jos kiinnostus herää, olla yhteydessä suoraan seuran puheenjohtajaan.

Suomen kameraseurojen liitto ry:n jäsenseurat löytyvät täältä. Kaikissa niistä ei kuitenkaan välttämättä juuri nyt ole aktiivista toimintaa. Nykyään monen kerhon tiedot löytyvätkin sosiaalisesta mediasta, esimerkiksi kainuulainen Vaarojen valokuvaajat Facebookista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!