Jälleenrakennettu kamera tähtikuvauksia varten

Jäähdytysjärjestelmä kameraan?

Kun uusi kamera puretaan pakkauksestaan, sillä on tietystikin tarkoitus kuvata ilman sen kummempia. Mutta on olemassa myös ihmisiä, jotka avattuaan kamerapakkauksen purkavat kameran osiin ja tekevät osista jotain hyvinkin uudenlaista.

torstai 21. huhtikuuta 2016

Hollantilaisyritys JTW Astronomy on erikoistunut kameroihin omaperäisellä tavalla. Kuten firman nimikin antaa ymmärtää, se jatkokehittelee kameroita avaruuden tallentamiseen.

Planeettojen kuvaamiseen on kaksi tapaa: osta hintava kamera, jossa on tähtikuvaukseen suunniteltu ccd-kenno, tai tee kuten hollantilaiset – hanki tavallinen peilijärkkäri ja fiksaa siitä avaruuskamera. Siihen JTW Astronomy on erikoistunut.

Jäähdytin kamerarungossa

Kaikki alkoi Canon 700D:stä, joka nähdään tässä, sekä Sony A7:sta. Molemmat kameramallit on purettu ja laitettu uuteen runkoon, jossa on nyt myös häähdytysjärjestelmä.

Tämän ansiosta kameran kenno ei lämpene liikaa, kun valotusajat ovat jopa yli tunnin luokkaa. Samalla vältetään myös kuvakohinaa, jota ei avaruuskuviin saisi mielellään syntyä ollenkaan.

Jälleenrakennetut kamerat jäähdytetään jopa -20 asteen lämpötilaan, jotta ne toistaisivat yötaivaan värit parhaalla mahdollisella tavalla. Kameroista poistetaan myös alipäästö- ja infrapunasuotimet, minkä ansiosta kennolle pääsee 75 % enemmän valoa.

Halvempia kuin aidot avaruuskamerat

Tällä tavalla kustomoitu kamera on neljä kertaa herkempi valolle kuin vastaava malli tehtaalta tullessaan.

Hollantilaisfirman mukaan tällä tavoin viritetyt kamerat pystyvät tähtitaivaan kuvaamisessa kilpailemaan monien kalliiden ccd-kameroiden kanssa – sekä kuvanlaadussa että toisessa tärkeässä asiassa: hinnassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!