Auringonpimennys Venäjällä 2015

Aurinko pimenee Yhdysvaltain yllä. 

© Shutterstock

Näe Yhdysvaltain auringonpimennys suorana

Yhdysvalloissa nähdään tänä iltana Suomen aikaa täydellinen auringonpimennys länsirannikon Oregonista aina Etelä-Carolinaan saakka. Sitä voi seurata suorana Digikuvan Facebook-sivuilla.

maanantai 21. elokuuta 2017

Kun Kuu tänä iltana siirtyy Maan ja Auringon väliin, on Yhdysvalloissa vasta päivä, ja silloin noin 100 km:n levyinen Kuun varjo peittää USA:n lännestä itään. 

Klo 20.15 Suomen aikaa pimennys alkaa näkyä Oregonissa, länsirannikolla, ja se päättyy klo 21.49 Etelä-Carolinassa, itärannikolla.

Me seuraamme tapahtumaa ja julkaisemme lähiaikoina siitä myös huippukuvaajan ottamia valokuvia ja videon. 

Suorana Facebookissa

Kello 21 alkaen Suomen aikaa näytämme yhdessä Tieteen kuvalehden kanssa suoraa nettilähetystä paikan päältä. Katsojat voivat nähdä Georgian taivaan ennen pimennystä, sen aikana ja sen jälkeen. 

Seuraa lähetystä Facebook-sivuillamme. Jos annat tykkäyksen Digikuvalle jo nyt, voit varmistaa, että lähetys näkyy sinulle. 

Pimennyksen jälkeen julkaisemme eri kanavissamme kuvia, joita ovat taltioimassa Bonnier Expedtionsin järjestämän lukijamatkan osanottajat paikan päällä. Mukana on myös ansioitunut ruotsalainen astrokuvaaja Göran Strand. 

Jos et vielä tiedä, miten Göran Strand ikuistaa auringonpimennyksen, voit lukea sen nyt. 

Haluaisitko kokea samanlaisen kuvausmatkan? Seuraava tilaisuus on Chilessä vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!