Näin otat hyviä ilotulituskuvia

Huomenna on uudenvuodenaatto, jolloin taivaalla nähdään vuoden hulppeimmat ilotulitukset. Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla voit saada onnistuneita valokuvia raketeista.

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Uudenvuoden aattoilta tuo pimeälle taivaalle hetkeksi väriloistoa. Jotta saisit tämän loiston talteen mahdollisimman onnistuneesti, kannattaa muistaa muutama valokuvausohje.

1. Valitse otollinen kuvauspaikka, josta aattoillan ilotulitukset näkyvät hyvin ja esteettä. Kaupungissa kannattaa valita korkea sijainti. Parhaat kuvat syntyvät, kun taivas on pilvetön. Se on paras tausta ilotulituksille.

2. Käytä jalustaa, koska pitkiä valotusaikoja tarvitaan nyt. Kuvaa laajakulmalla, jotta saat mukaan ilotulituksen kokonaan. Telellä voidaan ottaa kuvia yksittäisistä räjähtävistä raketeista.

3. Valitse kameran valotusarvot käsin. Ilotulitteiden valojuovat saadaan esiin pitkillä valotusajoilla, esim. 10 sekuntia. Valitse pieni tai pienehkö aukko, esim. F11, niin piirtokyky ja syväterävyys ovat parhaimmillaan.

4. Säädä aluksi ISO-herkkyys pieneksi eli arvoon 100. Suurenna sitä ja ehkä aukkoakin, jos kuvista tuppaa tulla liian tummia. Suorakatselusta on huomattavasti apua.

5. Jos otat jpeg-kuvia, valitse valkotasapainon esiasetukseksi Päivänvalkoiset loisteputket tai Päivänvalo, siis 4000–5200 kelvin-astetta, niin värintoisto on lähimpänä totuutta. Jos kuvaat raakatiedostoja, valkotasapaino voi olla automaattiasetuksella, koska värilämpötila voidaan säätää jälkikäteen kuvankäsittelyssä.

Hyvää uuttavuotta!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!